Politikere, popularitet og forklaringer

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det nærmer seg valg, og tradisjonen tro tikker det inn rykende ferske meningsmålinger. Helgens ferskeste måling viser at Arbeiderpartiet går kraftig tilbake, mens Senterpartiet nå er Hedmarks største parti.

I et forsøk på å forklare den negative trenden nevnes personstrider, Trond Giske og at man ikke når igjennom med politikken som de viktigste årsakene. Livet hadde vært så meget enklere om det ikke var for alle de forstyrrende elementene som hindrer Arbeiderpartiet å bedrive sitt hovedvirke, nemlig politikk.

Men tenk om det faktisk er sånn at alle problemene til AP ikke er Trond Giske, krangling og "utenomsportslig fokus". Kan det være at andre årsaker påvirker populariteten?

Hva om en forklaring er at folket som tidligere har stemt AP hopper av fordi de ikke liker måten AP bedriver politikk og styre? Kan det være at mennesker i Hedmark, hvor en stor del av befolkningen bor i bygd og på landet, ikke synes det store fokuset på sentralisering er riktig? Er det en reell mulighet for at folket faktisk mener at de som styrer ikke gjør en god nok jobb? Kan det faktisk være slik at de som en gang kjente seg igjen i verdiene, holdningene og tydeligheten til AP ikke gjør det lenger? Kan det faktisk være virkelige årsaker i partiets politikk som gjør at de faller i popularitet, og ikke enkeltpersoners eksapader?

Det som er sikkert er at Arbeiderpartiet skal jobbe knallhardt med partiprogrammet før det kommende Stortingsvalget. Så er det bare for befolkningen å ta stilling til om det i det hele tatt har noen verdi, all den tid disse virker å ha null betydning den dagen man kommer til makten. For det finnes jo alltids en god unnskyldning for å bryte et valgløfte, det må man jo forstå.

Kanskje er det på tide å la Giske og andre konflikter være i fred, og heller retter blikket mot hvorfor velgere i mindre grad enn tidligere liker politikken, styret og verdiene. Og hvis man ser godt etter, så kan det hende at tydeligheten, tillitten og verdiene til SP rett og slett er bedre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags