Positive signaler fra HSØ

Av
DEL

Leserbrev
Jeg har sakset litt fra gårsdagens Østlendingen: Styreleder i Helse-Sørøst, Svein Gjedrem, slår fast at det IKKE finnes tvil om at det skal bygges et nytt hovedsykehus, og at dette vil koste et tosifret antall milliarder kroner. Like viktig er det at både Gjedrem og administrerende direktør i HSØ, Cathrine Lofthus, har store ambisjoner på Sykehuset Innlandet sine vegne: «Dette vil bli et stort løft, som også vil ha nasjonal betydning. Det nye, store hovedsykehuset vil gi muligheter for å flytte oppgaver ut fra Oslo. Færre pasienter må sendes til sykehusene i hovedstaden». Dette er ekstremt viktige signaler fra høyeste nivå, som må oppfattes som forpliktende.

To nye slike oppgaver kan være å opprette et hjerteinfarktsenter og et hjerneslagsenter i Innlandet – ved Mjøsbrua. Altså RASK tilgang til det beste av det beste når det gjelder behandling av to store og viktige sykdomsgrupper, med stor betydning for den enkelte, og for samfunnet. HSØ har tidligere signalisert at det er aktuelt at SI kan få dette, forutsatt at man samler funksjoner. Å blokke ut et tett kar i hjertet (hjerteinfarkt), eller å kunne fiske ut en stor blodpropp fra hjernen (hjerneslag) er svært tidskritisk.

Med en ny luftambulansebase i Mjøsområdet i tillegg, som kan møte distriktsambulanser som har startet avansert livreddende behandling, kan vi få et sykehussystem som vil bli på topp nivå både nasjonalt og internasjonalt. Kan noen være motstandere av dette?
Dette åpner jo også for satsing i distriktene, eksempelvis på lokalmedisinske sentre.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags