Ringsaker Blad, takk for meg

Av
DEL

LeserbrevDet var med noe undring, jeg leste tidligere i sommer, at Ringsaker Blad grunnet dårlig økonomi, kun ville komme ut 2 ganger pr uke, nå i juli. Jeg har abonnerte på RB på papir, samt tilgang på nett i mange år. Abonnementet mitt og alle andre sitt, som har på papir, tilsier at avisen skal komme tirsdager, torsdager og lørdager (såfremt ikke utgivelsesdagen faller på en helligdag), men altså ikke på torsdager nå i juli, har RB bestemt.

Siden jeg faktisk har betalt abonnement, som tilsier 3 aviser i uka og tilgang på nett, sendte jeg epost til RB for å høre hvordan de hadde tenkt å kompensere de 5 avisene, jeg har betalt for, men ikke vil få. Svaret var som forventet, sitat fra svaret: «Selv om vi kommer ut i færre utgaver så vil ikke innholdet bli mindre. Vi vil ha mer og utfyllende innhold på de dagene vi kommer ut og prisen vil ikke endres»

Etter 2 uker i juli, kan jeg vanskelig se at innholdet har blitt mer utfyllende eller mindre. Det ble også sagt, da RB informerte, om at de skulle ha større fokus på nettutgaven i sommer, når de kom sjeldnere på papir. Uansett, mener jeg at RB, her faktisk gjør seg skyldig i noe, som de slettes ikke burde. Jeg og alle andre som har betalt for avisen på papir på forskudd, vil faktisk ikke få det vi har betalt for. Innenfor jussen, har det å ta betaling for en vare/produkt, som man ikke har til hensikt å levere et eget navn. Akkurat dette burde RB vært for gode til å gjøre. Dårlig økonomi i disse Coronatider er det mange som har, aviser som andre. Mediahuset Østlendingen som RB inngår i, har faktisk meget god økonomi, med en resultatgrad på 10 % og en egenkapital på nesten 70%. Svært få bedrifter, kan skilte med slike tall. Dårlig økonomi som årsak, høres ganske hult ut for meg. Trolig er dette heller en test, for å se om abonnentene aksepterer, ikke å få det de har betalt for. Er det ikke mange andre, som meg som tar konsekvensen av dette, vil nok 2 aviser pr uke, bli det nye faste om kort tid.

Jeg er sikkert «gammeldags» og «utdatert», som ønsker avis på papir. Jeg har alltid vært glad i avisen som et fysisk produkt jeg kan bla i. I tillegg til RB holder min husstand 4 andre aviser også. Disse kommer 6 dager i uka også nå i sommer. Blant disse er det ikke redusert frekvens, selv om enkelte av disse faktisk sliter med økonomien.

Noen vil kanskje si det er smålig å klage på 5 aviser mindre i juli, mulig det, men når noen faktisk har tatt betalt for å levere avisen 3 dager i uka, også i juli, mener jeg at det er på sin plass å bemerke dette.

I alle mine 50 leveår har vi holdt RB i huset jeg har bodd, så trofast abonnenter, må man vel kunne kalles, men ved utløpet av inneværende periode jeg har betalt for er det slutt. Dessverre har RB, for meg rett og slett blitt et for dårlig produkt. Det man betaler for, står rett og slett ikke forhold til prisen. Kvaliteten på den redaksjonelle jobben, er rett og slett for dårlig. Avisen er ikke tilstrekkelig relevant.

Til slutt, kan jeg gi RB et helt gratis tips, knyttet til økonomi. Begynn å ta betalt for artikler, som i realiteten er ren reklame. Når RB, helt ukritisk lar det redaksjonelle, flyte over i reklame, bør de heller ta seg betalt og kalle artiklene det som det er, reklame.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags