«Den dagen politikerne gir nok penger til politiet for å ta bakmennene, istedenfor ungdommene, tror jeg vi er på rett vei»

RUS: Debatten om narkotikabruk blant ungdom i Brumunddal og Ringsaker går videre.

RUS: Debatten om narkotikabruk blant ungdom i Brumunddal og Ringsaker går videre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSom svar til Odd-Amund Lundberg rundt rusproblematikk:

Dette er et såpass sammensatt og komplekst tema at til og med fagpersonell, politi, misbrukere, foreldre, ungdom, lærere, politikere og eksmisbrukere alltid vil være uenig. Det vil aldri finnes noe fasitsvar.

Les også: Vil ha et åpent folkemøte om narkotika

Kred til Odd-Amund Lundberg for å engasjere seg i saken, men hva skal han, og vi andre gjøre av konkrete tiltak?

Hva burde vi gjøre, da selv lærde og fagfolk ikke klarer å finne en løsning? Jeg også klør meg i hodet av rusproblematikken, uten å selv vite konkret hva en bør gjøre.

Alle som engasjerer seg i rusproblematikk og psykiatri må forstå det, og godta at det ikke finnes en fasit.

Hva med å se litt på hvorfor politiet bruker vanvittige ressurser på å arrestere en ungdom med en brukerdose hasj en gang? Hva om brukeren blir tatt gjentatte ganger, blir straffet og slipper ut igjen og er like fordømt "avhengig" eller fortsetter i samme tralten, og i tillegg har et enda større "hatforhold" til politiet enn før? Hva hjelper det?

Hva hjelper det egentlig å opprette en Facebook-side, der alle er enige om at narkotika ikke er ønskelig i kommunen?

Les også: Har startet Facebook-gruppen «Nei til narkotika i Brumunddal»

Mange av disse ungdommene vi nå diskuterer, kommer tross alt fra familier som har det tøft fra før. Hva hjelper det å straffe ungdommer en gang, eller fem ganger før fylte 18? De er straffet hardt nok allerede.

Før de er 18 skriver de under på diverse papirer som innebærer urinprøvetaking og oppfølging på mange områder. Den dagen de faktisk blir 18, opphever de selv disse avtalene, selv om de bor hjemme hos mamma og pappa. Hva skjer da? Hadde egentlig denne type ressurskrevende oppfølging av ulike etater en hensikt?

Hva med å ha hovedfokus på mennesket og ungdommen som ruser seg, med å fortelle/vise dem at både politi, lærere, klassekamerater, politikere og andre autoriteter faktisk bryr seg om, og ikke bare med.

Betenkelig er det også, at lokale medier på en indirekte måte både mistenker/anklager 2/3 av ungdommen i Ringsaker for å bruke dop! Hva skal man si da?

De fleste ungdommer i dag jobber knallhardt. De har mer enn nok med krav som stilles ellers i livet, så la de få slippe å få et stempel på seg i tillegg.

De jeg personlig vil til livs, er de eldre veletablerte bakmennene som utnytter disse sårbare ungdommene, både i forbindelse med videresalg, vold, trusler, utpressing osv.

Den dagen politikerne gir nok penger til politiet for å ta bakmennene, istedenfor ungdommene, tror jeg vi er på rett vei.

Dette bør politikerne som engasjerer seg virkelig ta tak i, mulig med en ny politireform.

"Ta tyren ved hornene" som mange i Senterpartiet ville sagt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags