Samfunnsutviklingen går ikke over

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ringsaker Høyre gikk til valg på at vi ønsket en endring av skolestrukturen i Nordre Ringsaker. Hvorfor?

Over tid endrer samfunnet seg, strukturene må tilpasses virkeligheten.

Dette handler førts og fremst om å legge til rette for robuste strukturer som sikrer elevene forutsigbarhet og god kvalitet i skoletilbudet i takt med at demografi og bygdesamfunn endrer seg.

I 1960 hadde toget ni stopp gjennom Ringsaker, i tillegg kom holdeplasser mellom stasjonene hvor lokaltogene stanset for av- og påstigning. I dag har det to korte stopp.

Innen idretten og kulturlivet ser vi flere eksempler på at lokale bygdelag har kraftsamlet, og slått seg sammen. Mjøsski og Sjusjøen idrettsanlegg, samt ulike kor, korps og musikkforeninger fra Næroset, Åsmarka, Lismarka og Messenlien er eksempler på dette. I takt med samfunnsednringene har de samlet seg og skapt forutsetningen for videre aktivitet.

I 1960 hadde vi 16 skolekretser i gamle Ringsaker, i dag er dette redusert til 10 i samme område.

Før 1960 ble Brennlien skole (Veldre), Bergheim skole (Brøttum), Bruket skole (ved Nord-Næra), Nystuen skole ( Kvernstubrua) lagt ned.

Mange kloke hoder har kommet ut fra disse skolene, men det ville neppe være klokt om vi hadde beholdt disse skolene i dag.

Skal vi være troverdige overfor fremtidige generasjoner, må vi ta samfunnsutviklingen på alvor, ikke stikke hodet i sanden og tro at det går over.

Vi skylder derfor barna mot nok til å gjøre endringer som setter elevene i sentrum av en bærekraftig og robust skolestruktur fra Fossen til Messenlien.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags