Sånn er kapitalismen

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.VGs avsløring av norske samfunnstoppers deltakelse på Nicolai Tangens flybårne luksuscruise er ikke noe nytt. «Folk er sjokkerte og mener seminaret ved Wharton-universitetet ‘lukter vondt’. Magnus Marsdal i Manifest Tankesmie sier «Hvor mange slike møter konferanser, seminarer og gutteturer, der penger møter politisk makt og innflytelse, tror du foregår hvert år, hver måned, uten at du (eller VG) får høre om det? … Har du et problem med dette, har du et problem med kapitalismen»
Tangen ville bare vise oss andre hva vi går glipp av, når vi ikke har valgt å drive med finansakrobatikk og utbytting i et land med stadig større forskjeller mellom fattige og rike.
Det er en høyst aktuell strid om statsmakta. Skal den være et redskap for demokratiet eller skal den drive for vær og vind i kapitalens vold? Hvis vi aksepterer påspanderte luksusturer til tjenestemenn må vi reagere med annet enn en skuldertrekning, og hvis vi aksepterer at de bygger tette nettverk med kapitalsterke aktører som har egeninteresse av påvirke dem, brytes staten ned som organ for folkevalgt makt. Da kan den heller ikke brukes til å tøyle og sette grenser for kapitalens makt.
PS. På grunn av VG`s avsløringer ender det nå med at skattebetalerne, må betale mye av gildet, hvorfor kan ikke disse menneskene stå for sine handlinger i tråd med sin kapitalistiske overbevisning, så får vanlig folk gjøre sine egne vurderinger.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags