Senterpartiet sier JA!!!

Av
DEL

LeserbrevRingsaker Ap anført av Bernt Torp og Nes Arbeiderlag, fronter i et ferskt leserinnlegg ideen og ønsket om ny bru over Nessundet.
Ringsaker Senterparti har flere ganger i løpet av de siste åra prøvd å by opp det politiske miljøet i kommunen, til bryggedans og stedsutvikling i sundet mellom Tingnes og Helgøya, uten at noen har bukket, takket ja og slengt seg med i valsen.
Både i februar og juni 2019, påpekte Anne Lise Mellbye behovet for utbedring av brua, i intervju og leserinnlegg i RB og HA.
Derfor ble vi nå så glade, pardans og kanskje ringdans er mye morsommere enn enkeltdans!
Tenk hvor fint det kan bli hvis den storslagne brua kan bli trygg å ferdes over for alle! Spesielt myke trafikanter blir frarøvet den muligheten i dag. At du kan gå, sykle, bruke rullator eller rullestol på den spektakulære etappen det er mellom Tingnes og øya vil bety mye for livskvaliteten til innbyggerne i området og opplevelsen for tilreisende. I dag er det bare de mest uredde som tør å krysse på annen måte enn i bil.
Vi i Senterpartiet mener at det nå er på høy tid med stedsutvikling på de vakre bygdene våre. Attraktive byer er vel og bra, men alle kroker og kriker i kommunen fortjener økt fokus.
På Nes og Helgøya ligger forholdene godt til rette for å stimulere til økt verdiskaping. Stedet er en magnet, særlig om sommeren. Hvem har ikke tatt seg en kjøretur rundt Nes og Helgøya når de har villet vise fram kommunen sin til gjester.
I Nessundet råder et historisk sus. Her har vikingkonger fått sine menn til å ro taktfast forbi. Her har Skibladner og kirka ubemerket og ærbødig hilst på hverandre daglig i 170 år. Det var her Sonja og Harald gikk i land på sin reise i Innlandet for 3 år siden.
Her er det rett og slett storslagent, på begge sider av brua. Et vakkert skue, her midt i hjertet av det nye Innlandet.
For et pluss det hadde vært for området med ei oppgradert, trygg, brukervennlig, spektakulær (kanskje opplyst om natta) bru, et landemerke som synes like godt til vanns som til lands, i øst og i vest.
Med ei utbedret og trafikksikker bru, åpner muligheten seg for ny og styrket næringsutvikling både i Tingnes og i området Nedre Sund –Skurven. Her er det bare fantasien som setter begrensninger, ikke minst på Sund er det plass og potensiale.

Det finnes allerede en spenstig og godt gjennomarbeidet plan for brua og de to stedene den knytter sammen. Her har lokale kloke hoder tenkt, tegnet og beregnet. Muligens trengs inga ny bru, men påbygging og utbedring av den eksisterende. Dagens bru er et vakkert byggverk som det blir utfordrende å erstatte. Tenk at den ble konstruert med tanke på at Skibladner kan passere under.
Nye og store bygg er spennende det, men kommunen må ikke glemme å ta vare på og polere sine ærverdige gamle edelsteiner. De fortjener å skinne. De er et bindeledd mellom oss og alle som har bodd og virket her før oss. De er en del av vår identitet.
Det er som Bernt Torp skriver i innlegget sitt, at det må stimuleres til sysselsetting og næringstiltak i kjølvannet av koronakrisen. Vi tenker også at situasjonen vi er i nå, og antageligvis kommer til å være i ei god stund, vil gjøre sitt til at folk i økt grad vil bruke nærområdet sitt, og da gjerne Mjøsa og dertil nydelig beliggende turområder. Vi må også beregne å være turist i eget land ei god stund framover. Da har vi nå her i Ringsaker en perfekt mulighet til å utvikle noe særegent og framtidsrettet her i Nessundet.
Torps overskrift «Bruk bygda, bygg bru» er som musikk i våre ører, vi nynner gladelig med.

For Ringsaker Senterparti
Marte Røhnebæk

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags