Spenning om Sjusjøen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNår hyttefolket samler seg i Sjusjøen fjellkirke i dag, lørdag, til årsmøte i Sjusjøen Vel, kan det lett bli et ganske engasjert møte. At møtet innledes med at Per Fineide fra Pihl og Jan Tore Hemma fra Brøttum Almenning skal bringe til beste sine synspunkter på utviklingen på Sjusjøen, minsker ikke engasjementet. For det er ingen tvil om at det eksisterer til dels sterke motsetninger mellom grunneierne og store deler av hyttefolket i synet på hva Sjusjøen skal bli.

Gjeldende kommuneplan, som løper fra 2014 til 2025, åpner for at det kan bygges 2.100 nye enheter i Ringsakers fjellområder.

Det er et ganske formidabelt antall. Og det ser ut til at så godt som enhver utbyggingsplan som kommer på bordet også utløser konflikter.

Sagt enkelt eksisterer det en reell interessekonflikt mellom grunneierne og de etablerte hyttefolkene.

Grunneierne ønsker utbygging og inntekter, de som allerede har hytte eller fritidsbolig i området ønsker at ting stort sett skal forbli som de er.

Begge synspunktene er legitime og naturlige.

De siste par årene er det striden om Lunkelia som har vakt det største engasjementet. Der har både protester og demonstranter nærmest stått i kø, og den saken har vi ennå ikke sett slutten på.

Fortetting av Kroksjølia er et annet stikkord, Arthur Buchardts planer om høyhus nok ett.

Så kommer i tillegg alt det som følger med utbyggingen, så som trafikkbelastning, vegstandard, vann og avløp og alle spørsmålene knyttet til infrastruktur. Og da er ikke engang det som er Sjusjøens kanskje aller største forse, nemlig skiløypene, nevnt.

Skal man fortsatte kunne utvikle Sjusjøen som fritidsdestinasjon, uten et for høyt konfliktnivå, er det bare en resept som gjelder. Det er at kommunen, grunneierne og hyttefolket snakker sammen. Og da helst før avgjørelser blir truffet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags