Skolenedleggelse med påfølgende negative ringvirkninger

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Etter å ha lest innlegg på innlegg må jeg få ut noen frustrasjoner. Det ser ut til at det har gått prestisje i å få lagt ned noen skoler, koste hva det koste vil for bygdefolket. Men om det tjener til det bedre, gjenstår å se. Det blir så mye uhygge og bitterhet blant bygdefolket, noe jeg finner forståelig. Samme hvem man snakker med så er det skolesaken som er i fokus. Folket i Nordre er fortvila, forbanna og føler seg sviktet. Det må være noe som er galt når det først blir bevilget penger for opprustning av Åsen skole og i neste øyeblikk blir den foreslått nedlagt. Det er ikke rart at bygdefolket føler seg maktesløse og sviktet når en ser hvor mye dugnadsarbeid som er lagt ned og tilrettelegging som er gjort, for at barn og eldre skal ha ei aktiv bygd man kan trives i. Det er nok ikke enestående bare for denne bygda. Det er lagt ned tusenvis av dugnadstimer rundt om i bygdene våre. I vår bygd våger jeg å påstå at resultatene av dugnadsinnsatsen har ført til et av Ringsakers mest komplette anlegg nært knyttet til skole og barnehage. Lysløypa er rehabilitert med nye stolper og armatur med leddbelysning. Flott fotballbane hvor det kryr av barn og ungdom hele sommeren, trening og kamper. Ny skateboardrampe, ballbinge, klatrestativ, lekehus, skileikområde, ny gapahuk, nyrestaurert samfunnshus og jammen har ikke FAU og foreldre malt klasserom og sydd gardiner til skolen også.

I tillegg må det nevnes at Åsmarka Idrettslag har kjøpt badebrygge som er plassert ved Steinshullet på Næra, samt ryddet og lagt på ny sand på badeplassen. Dette er en offentlig badeplass i kommunen som ikke hadde vært slik den er uten dugnadsinnsatsen fra Åsmarka Idrettslag. En veldig fin gang- og sykkelveg ble også lagd på dugnad for noen år tilbake. Dette betyr en tryggere skoleveg, men også en mulighet for alle å ferdes tryggere langs en svært trafikkert vegstrekning.

I disse tider er det Rask 4H som pusser opp nytt lokale for sine medlemmer hvor intensjonen er at barn og ungdom skal ha en sosial møtearena. Det nyeste av det nye er løypemaskin som vil glede store og små med fantastiske løyper til vinteren. Er det noe rart at man kan bli både skuffet og fortvilet når en ser hva bygdefolket har brukt av fritid for å gi barn en sunn og god oppvekst med aktiviteter og tilbud i nærmiljøet. Disse godene er det flere som kan få være med å dele hvis kommunen vil tenke bygdeutvikling og ikke bygdeavvikling.

Nylig ble det vedtatt en ny strategi for Innlandet der det er tydelige føringer for at det skal satses på bygdene. Strategien er blant annet underskrevet av Ap. Skal ikke Ringsaker bruke samme strategi? Her er alle tiders mulighet til bygdeutvikling hvis kommunen legger til rette for tomter. Det kan se ut til at i denne bygda er det attraktivt å bo, da boliger blir solgt raskt og til og med før visning. Undres på om dette vil vedvare hvis skolen blir borte. Hørte det ble sagt at det er «ingen skam å snu» under bomringsaken, og det samme kan man vel sies om skolesaken. DET ER INGEN SKAM Å SNU! Har dere virkelig hjertelag til å legge ned skolene, for det jeg vil betegne som «noen lusne kroner»? Er egentlig dette det beste for barna? Det er i alle fall ingen tvil om at dette skaper både uro, sinne og mistrivsel blant flertallet av bygdefolket. Vi Nordre påtar oss ikke skyld for at kommuneøkonomien har blitt slik den er og de mest uskyldige av alle er vel barna!

Ting skal jo skje så fort når for tiden, og man bør vel kanskje være litt føre vâr. Vi håper i det minste at vi får beholde kirkene våre slik at vi kan få en plass for alle mullaer og bygdepøbler når den tid kommer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags