Slå ring rundt ungdommen

Magnus skriver barnebøker om mobbing

Magnus skriver barnebøker om mobbing Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva faen er det jeg leser om hva som skjer i den lille bygda jeg bor i, Brumunddal?

En by jeg føler meg veldig trygg, og hjemme i. Med folk som er blide, hjelpsomme og gode mot hverandre.

Men nå har det brutt ut en lokal mobbe-pandemi blant de viktigste i byen, ungdommene. En pandemi som er jævlig stygg. Hvor ungdommer rotter seg sammen og plager, banker og mobber barn og voksne.

Dette er en liten bygd hvor ALLE må stå sammen for trivsel. Jeg blir litt flau over holdningen enkelte voksne har i denne sinnssyke situasjonen vi står i, og jeg ber høyt om at skolene, politiet og de rundt slår HARDT ned på dette.

Her må man faktisk gjøre noe – og det er akkurat nå – før det går liv tapt. Jeg er selv fra en liten bygd, og når man opplever splittelse og utfrysing, så får det konsekvenser resten av livet. Du blir skadet i både selvbilde, selvtillit og troen på deg selv.

Det nytter ikke å stå med ryggen til – alle har et ansvar for å ta vare på barna som bor her. I en liten bygd/by – så er alle voksne med å oppdrar barna – og her ser man hvor lite mange vet om konsekvenser for dem som vokser opp uten å bli sett og hørt. Ønsker du å vite mer kan du lese HA og Ringsaker Blad nå!

Brumunddal hadde et dårlig rykte på 90- tallet – og vi risikerer at det vi har bygget opp med trivsel og god omtale ødelegges fordi mange gir totalt faen i å ta ansvar når de ser urett som blir begått. Alle har lov å sifra! Dette er en flott by på veldig mange måter, men det hjelper ikke om vi ikke slår en ring rundt de som sliter – og dette sender et budskap om at ungdommen lar faenskapet gå utover både småunger – og voksne.

Nå er det på tide å si stopp – dette går ikke. Konfisker mobiltelefoner – avdekk galskapen og nå fram til de små. Slå så hardt du kan ned på mobbing som du kan – med respekt for enkeltindivider. De sliter – det er helt klart.

For 15-åringer er også barn – og de trenger også å bli møtt på sin måte og med respekt og forståelse, tross forbannelsen. Ved å holde kjeft, overse problemet og gi faen – ja, da tar du et parti i en slik sak. Kom igjen Brumunddal – dette holder ikke! Vi ønsker det beste for byen vår – og byen vår inkluderer barna.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags