Uheldig mattips?

Av
DEL

LeserbrevI HA under dagens mattips ser jeg en oppskrift om laks i folie som jo burde være aktuelt for grilling nå i ferietiden. Inni denne folien som brettes sammen og legges på grillen er det mye godt, blant annet sitronskiver. Dette burde ikke være der ifølge det vi har lært nå i senere tid.

Sitronen bør en vente med og heller servere den til ferdiggrillet mat. Små mengder syre sammen med denne aluminiumsfolien vil gjøre at aluminium fra folien trekker inn i maten har vi nå lært i senere tid, og det er ikke bra. Aluminium er blitt kalt glemsomhetsmineralet, får vi i oss for mye av dette er det ikke bra for hukommelsen blant annet.

Spesielt aluminium og varme er det stilt spørsmål om. Vi tar jo varer i aluminiums-former rett fra fryseren i butikken og så til stekeovnen hjemme. Men nå mener såkalte eksperter at dette skal være ufarlig hvis man ikke tilsetter salte eller sure produkter som saft, sitrusfrukter, syltede rødbeter, agurker, vin og eddik for å nevne noe.

Aluminium finnes i små mengder i luft, vann og maten vi spiser. Det er vel spesielt barn en vil verne.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags