Vi må redde næringene i sentrum

Kai Ove Berg

Kai Ove Berg Foto:

Av
DEL

LeserbrevHandelsnæringen både i Brumunddal og Moelv har opplevd en dramatisk nedgang, mye er allerede stengt og flere er permittert. Handelsnæringen er en svært viktig del av jobbmarkedet og inntektsgrunnlaget for mange selvstendig næringsdrivende i Ringsaker. Det bidrar også sterkt til kommunens skatte inngang.
Mange leietakerne sliter nå med å betale husleia. Ringsaker Høyre mener det er viktig å se hvilke grep vi kan gjøre lokalt for å styrke likviditetssituasjonen for de næringsdrivende. Nå handler det om å holde seg flytende for mange. Jeg vet at noen lokale gårdeiere allerede har kommet leietakere i møte ved å gi utsatt frist på husleie.
Både kommunen og de næringsdrivende er tjent med å holde aktiviteten i sentrum oppe. Reduksjon i endomsskatt på næring er et virkemiddel vi kan ta i bruk lokalt, og som kan gjøre det lettere for leietakere og utleiere å finne løsninger.
Ringsaker Høyre har ikke svar på hvordan dette skal innrettes, men vi inviterer til et bredt politisk samarbeid for å finne tiltak lokalt som hjelper næringene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags