Deler ut 9,2 millioner i spillemidler i Ringsaker - se lista over anlegg som får penger

Spillemidler: Brumunddal Allianseidrettslag får spillemidler til Sveum idrettspark. Foto: Arkiv

Spillemidler: Brumunddal Allianseidrettslag får spillemidler til Sveum idrettspark. Foto: Arkiv

Artikkelen er over 1 år gammel

Åtte anlegg i Ringsaker får tildelt spillemidler i år, og til sammen blir det delt ut midler til over 9,2 millioner bare i vår kommune.

DEL

Fire nærmiljøanlegg og fire ordinære anlegg i Ringsaker kommune får spillemidler, deriblant får Furnes fotball fem millioner til Gaalaas Fotballhall og Nes Sportsklubb får 2,5 millioner til kunstgress til Stavsjø Stadion.

Fylkeskommunen skiller mellom to forskjellige kategorier: nærmiljøanlegg og ordinære anlegg. Nærmiljøanlegg er anlegg for egen aktivitet, mens ordinære anlegg er anlegg for organisert idrett eller større anlegg for egen organisert aktivitet.

Disse har fått spillemidler

Brumunddal sykkelklubb får 282 000 kroner til terrengsykkelløype ferdighetsløype og pumptrack. I tillegg har klubben søkt om penger til terrengsykkelløype med plankesti, som klubben får 188 000 kroner til.

  • Ringsaker kommune får 600 000 kroner til to basketballanlegg i Mjøsparken, 300 000 kroner til hvert anlegg.
  • Brumunddal Allianseidrettslag får 667 000 kroner til Bane 2 i Sveum idrettspark.
  • Næroset Idrettslag får 816 000 kroner til lysløype i Amlisberget Skianlegg på 2,5 kilometer.
  • Furnes Fotball får fem millioner til Gaalaas fotballhall.
  • Nes Sportsklubb får 2,5 millioner til kunstgress på Stavsjø stadion.

Totalt deles det ut 50.121.000 kroner i spillemidler i Hedmark i år. Det er gitt til 27 anlegg som totalt sett har en kostnadsramme på 395 millioner kroner. I mange kommuner kommer det tilskudd fra kommunale midler i tillegg til spillemidler.

26 nærmiljøanlegg i Hedmark får totalt 6.145.000 kroner i spillemidler. Det er mindre anlegg plassert i nærmiljøet til egneorgnaisert aktivitet og trening. De anleggene får dekket inntil 50 prosent av anleggskostnaden fra spillemidlene.

På Hamar er det Storhamar flerbrukshall til 80 millioner kroner som stikker av med det meste av spilemiddelpotten der. Den får 6,3 millioner kroner i spillemidler der.

Artikkeltags