26-åringen fra Rudshøgda er inne i sin andre sesong på landslaget. Debutsesongen i det gode selskap, der Storlien konkurrerte i en nykomponert firer uten styrmann, endte med en 10. plass som beste plassering i verdenscupen og en 12. plass i EM.

– Var du og laget fornøyd med prestasjonene?

– Gitt forutsetningene så var vi fornøyd med prestasjonene. Man skal kanskje aldri være fornøyd når man ikke er i nærheten av seier, men båten var nykomponert, jeg var førstereis, og oppkjøringen var ikke helt optimal. I år er det overhengende målet å komme seg til VM i slutten av sesongen og kvalifisere meg til en båt som skal til OL i 2024, sier Storlien.

– Naturlig muskelsterk

Den unge mannen har opplevd stor framgang etter at han debuterte i konkurransesammenheng i 2017. Han kan skilte med flere sterke prestasjoner, blant annet flere NM-medaljer hvorav to gull.

Da RB snakket med landslagstrener Johan Lidberg høsten 2021, sa han følgende om Storliens framgang:

– Han har utvilsomt et bra talent og har utviklet seg fint. Han har etter min mening alle forutsetninger for å kunne lykkes.

Om Storliens sterke sider, sa han følgende:

– Han er naturlig muskelsterk, og slik sett trenger han nesten ikke å trene styrke. Men han trenger mer utholdenhet. Ole Amund er dessuten veldig ydmyk og lytter til instruksjon.

Hele intervjuet kan du se i saken under:

– Vil si det er stort

Storlien har altså tatt ytterligere steg siden den gang, og forrige lørdag gikk han helt til topps under norgesmesterskapet i innendørsroing på romaskin. Mesterskapet ble arrangert i Trondheim, og nesten hele norgeseliten var på plass.

– Hvor stort er det å vinne innendørs-NM?

– Innendørs-NM i roing er noe som foregår hver vinter. Romaskin bruker vi som en fysisk målestokk med tanke på hvor vi står sammenlignet med hverandre. I tillegg er det jo en del prestisje i å være den raskeste i Norge på romaskin. Så jeg vil absolutt si at det er stort å vinne NM-gull i innendørsroing, sier Storlien.

Helgas prestasjon viser også at Storlien har gjort mye riktig.

– NM-gullet i Trondheim gir meg ekstra forhåpninger til det som skal skje i sesongen. Det tyder på at treningen som er lagt så langt i vinter har funket. Det gir også en god pekepinn på formen inn mot sesongen, sier han.

Uttak i mars

Landslagssjefene i roforbundet har besluttet at det i årets sesong skal satses på tre båter på herresiden, en singlesculler, en dobbeltsculler og en dobbeltfirer. Båtene skal delta i VM, og årets mesterskap arrangeres i Serbia i tidsrommet 3.–10. september.

For å komme til OL i 2024 må nordmennene inn blant de ti beste.

– Målet mitt i år er å kapre en av plassene i en av båtene i årets sesong. Totalt er det sju plasser. De som blir tatt ut, skal ro det meste i år, det vil si både EM, verdenscup og VM. For meg er det nok mest realistisk å sikte meg inn på plass i dobbeltfireren, forteller Storlien til Ringsaker Blad.

Uttaket skjer i forbindelse med en treningssamling i Italia i mars.

En hektisk hverdag

Storlien blir på ingen måte rik av å være på landslaget i roing. Han jobber 80 prosent.

Arbeidsgiver er Elvia i Oslo, hvor han også bor.

– Det blir lange dager?

– Ja, det blir utvilsomt lange dager, men jeg trives med en hektisk hverdag, sier han og fortsetter:

– Jeg går ut døra hjemme ved 06-tiden og kommer tilbake klokka fire. Jeg trener hver morgen og er på jobb ved 10-tiden. Arbeidsdagen avsluttes klokka 16. Deretter blir det en ny treningsøkt.

Storlien tilbringer mandag til fredag i Oslo, men når helga kommer, reiser han hjem til Rudshøgda.

- Jeg stortrives på Stolpestad og er hjemme i helgene så ofte jeg kan. Da blir det også mye trening, og jeg er veldig glad i å gå på ski om vinteren, avslutter han.