«La bohème» går sin seiersgang i Teatersalen om dagen, og ingen ting er bedre enn det. Oppsetningene er imidlertid plasskrevende, og så lenge operaen foregår er det ikke plass til fritidsklubben i lokalene. I stedet for å avlyse ble det tirsdag kveld utprøvd et alternativ, nemlig klubbkveld i Bakeriets lokaler på torget. Med dempet musikk, kortspill og samtaler kombinert med Bakeriets nydelige pizza og gjærbakst ble det en kveld som skilte seg ut fra vanlige kvelder på fritidsklubben med biljard, bordtennis og lignende, og det så de oppunder 50 frammøtte til å verdsette.

– Det er veldig gøy og koselig å være her. Vi har ikke vært så mye på den vanlige Ungdomsklubben, men vi synes det er like bra å være her. Det er så koselig og rolig stemning her, i tillegg til at de har kjempegode kaker og pizza. Vi håper Bakeriet vil ha oss her flere ganger, for da kommer vi helt sikkert tilbake, sier kvartetten Linnea Støve-Vold, Pernille Lagmannssveen, Villemo Tandstad og Rawda Hassan Alawad.

Etterspurt tilbud

Magnus Nysveen, klubbutvikler og leder for Brumunddal fritidsklubb og Nes fritidsklubb, kan fortelle om et oppmøte på mellom 60 og 70 ungdommer på de tradisjonelle klubbkveldene i Teatersalen. Altså var det noe færre denne gangen, men det ville blitt trangt om plassen hvis man skulle dyttet inn 20 til. Han er glad for at Sissel Olsen, som for øvrig er tanta hans, sa seg villig til å holde åpent slik at ungdommene fikk et sted å være.

– Bakeriet er alltid behjelpelige, og nå fikk vi muligheten til å prøve ut noe vi har tenkt på en stund. Vi har nemlig spurt ungdommene som bruker fritidsklubben hva de kunne tenke seg av tilbud, og ungdomscafé er noe som er etterspurt. Det er ikke lett å finne et lokale som egner seg for så mange, men heldigvis fikk vi lov til å være her. Det er i utgangspunktet bare i kveld vi gjør dette, men uti fra tilbakemeldingen fra ungdommene er dette absolutt noe vi skal teste ut senere også, sier Nysveen.

Stiller gjerne opp igjen

Og skulle fritidsklubben være i beit for lokaler eller bare vil gjøre noe annet, så er Sissel Olsen på tilbudssiden.

– Jeg synes det var veldig koselig å ha ungdommene her, og jeg er glad for at de spurte meg i stedet for å avlyse. En del av baksten er jo også overskuddsvarer, så det er veldig fint at dette kan komme til nytte. Det er jo også vanligvis langt høyere snittalder her enn i kveld, så det er koselig å se flere generasjoner her. Om fritidsklubben ønsker å gjenta dette ved en senere anledning stiller jeg gjerne opp, sier Olsen.