Gå til sidens hovedinnhold

Denne gjengen bidro til at arbeidsgiveren vant kåring

Månedens bedrift kåret av NHO Innlandet har to datterselskaper i Ringsaker.

NHO Innlandet har kåret EE-teknikk til månedens bedrift. Selskapet har datterselskapene Ringsaker Elektro og Solberg Elektroinstallasjon lokalt, i tillegg til fire andre rundt Mjøsa.

Lærlinger viktigste rekrutteringskilde

Rådgiver i NHO Innlandet Linn Alicia Slora Kristiansen peker på at selskapet er en solid jobbskaper i fylket, samt bidrar til å sette fokus på viktigheten av lærlinger.

– Vi tar alltid inn lærlinger med sikte på at de skal kunne fortsette som fagarbeider hos oss etter endt læretid. Lærlingen er dermed vår aller viktigste rekrutteringskilde, sier daglig leder i EE-Teknikk Erik Nytrøen.

De har innført like bonusordninger for lærlingene som de øvrige ansatte. De har også lik mulighet for eierskap i den ansatteide bedriften som alle andre ansatte. I dag er det 70 ansatte som eier aksjer i EE-Teknikk.

– Mange i vår bransje har et stort behov for faglært arbeidskraft. Vi er derfor veldig opptatt av yrkesstolthet. Vi trenger håndverkerne, og fagbrev i vår bransje må settes høyt, sier daglig leder Erik Nytrøen.

– Aktiv bidragsyter

Slora Kristiansen mener selskapet tar en aktiv samfunnsoppgave med å sikre faglært arbeidskraft og en solid aktør i markedet.

–EE-Teknikk er en aktiv bidragsyter i bransjen innenfor elektrobedrifter og er med på å skape yrkesstolthet innenfor elektrofaget. Bedriften retter fokus på energisparende tiltak i både statlig, kommunal og privat sektor. Dette er både nødvendig, samtidig som det skaper mer arbeid. De skaper mer strøm til overs som kan benyttes til det grønne skiftet, samtidig som de skaper flere arbeidsplasser, som begrunnelse for valget som månedens bedrift.

Les også

Delte ut 12 slike bevis i Ringsaker i 2020: Sjekk hvilke virksomheter som fikk dem