Gå til sidens hovedinnhold

Denne helga inviteres du til å være turist i egen region

Visit Innlandet inviterer innbyggere til «Turist i egen region» lørdag 12. og søndag 13. juni. Fra Ringsaker er Prøysenhuset, Infoteket og Wood Hotell med.

– Lørdag 12. og søndag 13. juni kan du besøke mange av regionens flotte severdigheter til veldig god pris, forteller markedssjef Heidi Gran i Visit Innlandet, i en pressemelding. – Denne helgen har du muligheten til å være turist i egen region og bli kjent med de flotte tilbudene i ditt eget nærmiljø, samt bli en stolt og kunnskapsrik ambassadør for regionen din, fortsetter Gran.

– Regionen er stor og tilbudene mange, så hold av hele helgen, sier en entusiastisk markedssjef.

– Tilbudene gjelder for kun deg som bor i kommunene Gjøvik, Østre Toten, Vestre Toten, Søndre Land, Ringsaker, Gran, Ringerike eller Jevnaker. Målet med arrangementet er å øke kunnskapen til egen region og alt det vi har å tilby. Kanskje blir det lettere neste gang du får tante Olga eller søskenbarnet fra Bergen på besøk og da planlegge hvor du kan ta med deg besøket ditt, sier Gran, som har med seg 19 aktører under arrangementet 12. og 13. juni.

Disse deltar fra Ringsaker

Wood Hotell i Brumunddal, verdens høyeste trehus, byr på gratis omvisning og besøk på takterrassen med en fantastisk utsikt over Mjøsa. Ta deg gjerne en rusletur i Mjøsparken, som ligger rett ved hotellet.

Infoteket på Tingnes leier ut sykler, robåt og kajakk. Der kan du også få gode tips til turer på Nes og Helgøya.

Prøysenhuset på Rudshøgda har opplevelser for både barn og voksne. Der kan du fordype deg i utstillingen «Livets runde» og i aktivitetsrommene kan de små slippe kreativiteten løs. Kafé Julie er åpen.

Gjøvikregionen – Hadeland – Ringerike

Fra Gjøvikregionen, Hadeland og Ringerike deltar Peder Balke-senteret på Kapp, Sveastranda Camping ved Gjøvik, Vitensenteret Innlandet i Gjøvik, Hadeland Glassverk i Jevnaker, Mjøsas Ark i Melkefabrikken på Kapp, Granavolden Gjæstgiveri på Gran, Mesterstuen på Kapp, Glasslåven Kunstsenter på Granavollen på Hadeland, Hemlaga på Næs ved Brandbu, Gjøvik Klatrepark på Øverby, Granum Gård ved Fluberg, Gjøvik vandrerhjem Hovdetunet, Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker, Grinakervev på Brandbu, Gjøvik kino og Veien Kulturminnepark i Hønefoss.