1. september ble lysene slukket og døra stengt i Storgata 149.

– Vi har valgt å flytte Moelv-avdelingen til hovedkontoret på Gjøvik, forteller Tom André Fjelstad, daglig leder og eier i Moelv Bil & Caravan.

– Er det lite tilfredsstillende salg som er årsaken?

– Nei, det er det ikke. Vi har gjort det bra i Moelv. Årsaken er rett og slett at vi ønsker å samle all virksomhet på ett sted – i Rambekkvegen 3B på Gjøvik. Her har vi god plass og moderne lokaler, og dermed kan vi tilby bedre kvalitet og service ut mot kundene, sier han.

Leier ut i Moelv

Moelv Bil & Caravan har totalt ti ansatte. Kun en av dem – en selger – har vært tilknyttet avdelingen i Moelv de siste årene. Driften har basert seg på salg av biler, campingvogner, bobiler og boblebad.

Fram til 2018 hadde selskapet eget verksted i Moelv. Dette ble flyttet til Gjøvik i forbindelse med etableringen i Rambekkvegen. Ingen mister jobben på grunn av flyttingen.

Lokalene på Gjøvik er på rundt 1.300 kvadratmeter mot cirka 700 i Moelv.

Det er selskapet Storgata 149 AS som eier lokalene i Moelv, med Fjelstad som en av eierne. Han forteller at eiendommen skal leies ut til Lillehammer Liftutleie, som tok over Moelv Liftutleie i september 2021.

Trenger større plass

Drøye seks måneder senere ble det kjent at selskapet har planer om å flytte inn i et nytt næringsbygg ved siden av det gamle Spar-bygget, som i dag huser Bilhagen-Moelv AS. Nå er planene endret. Det forteller daglig leder Kai Stinterud.

– Vi har opplevd stor vekst etter at vi kom til Moelv i 2021, og vi trenger større plass så fort som mulig. Ettersom det tar litt tid å bygge, valgte vi å slå til da lokalene til Moelv Bil & Caravan ble ledige, forteller han.

– Vil det si at planene om et nybygg ved den gamle Spar-tomta er skrinlagt?

– Tomta står der, så får vi se hva som skjer.

3. oktober åpner Lillehammer Liftutleie dørene i Storgata 149.

– Vi ser fram til å få god plass både inne og ute, sier Stinterud.