Lørdag klokken 18 kommer Valdres til Sveum for å kjempe om billetten til cupens første ordinære runde. Dette er et tidspunkt som ikke akkurat oser av publikumsvennlighet. Det er daglig leder i Brumunddal Fotball, Bjørn Nybu, klar over, men forklarer at dette med banetilgjengelighet er en komplisert logistikk. Hovedbana på Sveum har ikke vinterdrift, og er følgelig ikke klargjort for spill.

– Den har ikke undervarme og det er fortsatt frost i den. Vi håper på en del netter uten kuldegrader og et døgn hvor det bøtter ned med regn. Vi krysser fingra for at den skal være klar til 2. påskedag når vi har serieåpning, sier Nybu.

Derfor er det bare OBOS-bana som er tilgjengelig. Der skal damelaget ha sin serieåpning kl 15 søndag. Dermed måtte en cupkamp hatt kampstart senest klokken 12 for å være sikre på å bli ferdige med ekstraomganger og eventuelt straffesparkkonkurranse før damekampen. Lørdag var derfor eneste mulighet. Cupoppsettet kom imidlertid veldig tett innpå kamphelga, og Dala hadde ingen spesielle indikasjoner på at de skulle ha hjemmekamp denne runden.

– Dermed var bana utleid lang tid i forkant, sier Nybu.

Vinneren av oppgjøret går inn i cupens første ordinære runde. I fjor slo Dala ut Strømmen i første runde før de røk 3-4 mot Vålerenga i en skikkelig thriller på Sveum i andre runde.

Ringsaker Blad sender oppgjøret mellom Brumunddal og Valdres direkte på ringsaker-blad.no.