Til vanlig er Tiller til å stole på i hoppbakken. Det har han ikke vært denne helga. I bakken gikk det trått både lørdag og søndag.

– Jeg har trøbbel med utstyr, og jeg sliter også med teknikken. Det jeg presterer i bakken det er flaut. Begredelig er vel ordet som oppsummerer denne helga, slo kombinertløperen fast etter at konkurransene var over søndag.

For modølen er det viktig å prestere i bakken. Han har vært sterkere der enn i skisporet sammenliknet med andre løpere. Med trøbbel i bakken blir det vanskelig.

Søndag endte Tiller til slutt på 40. plass, etter at han gikk ut som nummer 38 i skisporet etter hopprennet.

– Det gikk ikke så verst i skisporet, men det var litt kluss i feltet der som gjorde at jeg mistet noen plasser. Plasseringene så langt ned på lista blir ikke så viktig etter en slik konkurranse.

Nå er han opptatt av å nullstille.

– Det er bare ett renn i verdenscupen før jul. For min del blir det nå deltakelse i COC-renn. Jeg må forsøke å prestere der og snu dette. Slik kan jeg komme meg tilbake i verdenscupen etter jul, sier Tiller.

Snuoperasjonen starter allerede mandag. Da er det tidlig trening.

– Ja, det blir en lang tur på Sjusjøen med sjølpisking. Det er små marginer i denne sporten, så det behøver ikke være så mye som skal til for at det snur, sier han.

Lørdag gikk det enda tråere for Tiller. Da lå han helt nede på 48. plass, hele 3.13 bak teten etter et hopp på 80,5 meter i normalbakken. Han gikk seg opp to plasser i langrennet, men en 46. plass var ikke mye å skrive hjem om for den hardtsatsende modølen. Han var til slutt 3.52 bak nevnte Oftebro, som vant rennet foran Jarl Magnus Riiber lørdag.