Organisasjonen deler ut mat til folk som trenger det i Moelv-området.

– Og behovet vokser. Nå deler vi ut mat til mer enn 100 husstander hver onsdag, fortalte han fra scenen under konserten.

Deet var organist og ildsjel Erik Brænden som tok initiativet til støttekonserten, som Ringsaker Blad i september omtalte at skulle gå av stabelen.

– Henrik og jeg ble kjent under arbeidet med frisbee-golfbanen i Moelv. Mens vi pratet, kom det fram at organisasjonen han er styremedlem i trenger en skaphenger, både til å frakte og til å lagre mat, fortalte Brænden.

– Trenger folk som dere

Men for å få en skaphenger, måtte det skaffes penger. Det var da Brænden fikk ideen til en innsamlingskonsert. Han har et bredt kontaktnett blant musikere, og det var en fornøyd Brænden som kunne melde: Alle jeg spurte sa ja.

Dermed var det et lokalt stjernelag som stilte på Huset Scene torsdag kveld. I bandet spilte Jørn Kjonerud, Daniel Marken, Finn Andresen Rune Sørheim og Brænden sjøl, og vokalinnslagene var det, foruten Kjonerud og Sørheim, Ulf Storbekk, Nina Steen Hansen og Lill Regine Skaug som sto for.

Og artistene leverte, sjøl om det kunne ha vært en mer fullsatt sal i huset denne kvelden.

– Jeg vil takke dere som står på og skaffer mat til folk som sliter, Vi trenger folk som dere, sa Lille Regine Skaug fra scenen.

– Var bare å bestille

Men allerede før konserten fikk initiativtakerne en gladmelding: Ole Johan Hagen, leder for firmaet Bilhagen-Moelv AS, syntes dette prosjektet var vel verdt å støtte, og tok kontakt med lederen for Gaupen-Henger, Terje Frydenlund. Og sammen ga de «Med egen vilje» et svært godt tilbud på en stor skaphenger.

– Med det gode tilbudet vi fikk, var det bare å bestille hengeren, forteller Brænden.

Dermed ble det innsatsen fra en solid gruppe mennesker som til sammen gjorde at hengeren snart kan tas i bruk til formålet. Ved siden av Bilhagen og Gaupen-Henger, samt publikum som betalte billett til konserten, stilte også Huset Scene opp med gratis lokale, lys og lyd, samt overskuddet fra serveringen.

At artistene som inntok scenen også leverte en strålende og – med et slike ensemble – svært variert konsert, gjorde at publikum kunne gå hjem utpå kvelden, med både en god konsertopplevelse og følelsen av å ha vært med på noe viktig i minneboka.