Ordningen med FFO (Fotballfritidsordning) og Akademi på Sveum i år har vært et vellykket prosjekt som nå nærmer seg slutt før sommerferien.

Da skal det hele evalueres før klubben bestemmer seg for om de vil videreføre tilbudet. Det er mange brikker som skal falle på plass, men en ting er daglig leder i Brumunddal Fotball Bjørn Nybu sikker på: Om FFO blir å finne på programmet neste år vil han ha Sanitetskvinnene med på laget.

– Når den kabalen eventuelt skal legges til neste år vet vi i hvert fall hvem vi skal spørre. De er til uvurderlig hjelp for oss, sier Nybu.

– Fattigere tilbud uten dem

For som en del av opplegget til FFO serveres det mat til sultne fotballspillere, og det er her Sanitetskvinnene i Brumunddal gjør en jobb som det er vanskelig å få andre til å gjøre. Det er nemlig ikke så lett å få på plass et stabilt dugnadskorps på dagtid.

– Det er nesten helt umulig å få noen til å stille på dugnad på denne tida av dagen, så her kommer Sanitetskvinnene inn med en stabilitet som er betryggende. Uten deres hjelp ville det vært et langt fattigere tilbud her, sier Nybu.

– Det er veldig hyggelig å få ros for den jobben vi gjør og vi synes jo dette er en veldig koselig dugnad å være med på, sier leder for Sanitetskvinnene i Brumunddal, Møyfrid Skjøstad Hovde.

17 damer i sving

Sanitetskvinnene i Brumunddal teller nå 111 medlemmer, hvorav om lag 50 er aktive. De ble for mange for alvor synlig i bybildet under pandemien da de bisto med vaksineringen, og pengene de tjente på dette kommer nå barn og unge i hele Brumunddal til gode.

I fjor donerte de blant annet bort 70 000 kroner slik at elevene på Mørkved skole kunne få seg både lavvo og gapahuk. Alle barneskoler i Brumunddal har nå fått tildelt midler fra Sanitetskvinnene for å kunne investere i trivselstiltak. Og bare deres blotte nærvær ser ut til å bidra med nettopp trivsel.

– Ungene forteller oss at de trives her, forteller sanitetskvinnene som møter RB på Sveum.

Det var styremedlem Nina Lierhagen i Brumunddal Fotball som kjente godt til Sanitetskvinnene, og som lurte på om de var interesserte i å bidra på FFO. Det var de og de er til sammen 17 damer som rullerer på å være utstasjonert på Sveum, og det er vanligvis to damer i sving hver dag. Når man skal håndtere en bøling med sultne og energiske fotballunger høres det ut som om to personer er i minste laget, men damene har god kontroll.

– Jeg synes stort sett det er merkelig stille der inne, sier Nybu.

Les også

Ole Erik skal lede den nye satsingen i Dala: – Et tilbud som en så stor klubb bør ha