Dro på fest: Får 20 000 kroner i bot for å ha brutt karantenereglene

DEL

En person i Kongsvinger ble 23. mars siktet for brudd på karantenereglene.

Det opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

Vedkommende er for tiden pålagt karantene etter en Tyrkia-ferie, men ble allikevel påtruffet av politiet på en fest 21. mars.

– Siktede fikk først et muntlig pålegg fra politi om å forlate festen, holde seg hjemme og ikke oppsøke andre personer. Når politiet flere timer senere på nytt oppsøkte festen, oppholdt siktede seg fortsatt på adressen, skriver politiet i pressemeldingen.

Vedkommende er derfor ilagt et forelegg på 20 000 kroner, eller fengsel i 15 dager for brudd på forskrift av 13. mars 2020 nr. 287 (brudd på karanteneregler ved ankomst til Norge).

– Botens størrelse er i tråd med hva Riksadvokaten mener er riktig utgangspunkt for disse overtredelsene, skriver politiet.

Påtaleleder Johan Martin Welhaven i Innlandet politidistrikt oppfordrer alle til å følge reglene.

– Innlandet politidistrikt følger opp Riksadvokatens retningslinjer for brudd på karantene og isolasjon. Vi oppfordrer til alle til å overholde de reglene som myndighetene har fastsatt, uttaler Welhaven.

Innlandet politidistrikt etterforsker nå også en sak hvor en vekter på et kjøpesenter i Kongsvinger opplevde at en mann kom mot ham og med vilje hostet ham rett i ansiktet.

– Vekteren meldte fra til politiet, men da politiet kom til stedet, var mannen forsvunnet. Politiet har opplysninger som kan føre oss fram til vedkommende, skriver politiet.

I forrige uke var det en person som ble anmeldt for å ha hostet mot en ansatt på et legekontor i Stange, samtidig som vedkommende ga uttrykk for å være smittet av koronaviruset.

– Vedkommende ble pågrepet av politiet etter å ha forlatt kontoret. Han vedtok et forelegg på 10 000 kroner for overtredelse av straffeloven § 187. I dette tilfellet ble ikke de nye reglene i smittevernloven anvendt, skriver Innlandet politidistrikt.

Artikkeltags