For de hvitkledde dominerte fullstendig da Brumunddal og 4. divisjonslaget Valdres lørdag gjorde opp om en plass i cupens første runde.

Allerede etter to minutter ble Markus Haave Andersen meid ned i feltet, og Mikkel Gran Frankmo satte enkelt inn straffesparket. Deretter fortsatte Brumunddal å kjøre over gjestene, og nevnte Haave Andersen noterte seg for hattrick før halvtimen var spilt. Dermed var kampen allerede kjørt.

Brumunddal herjet med Valdres hjemme på Sveum og stoppet først på 10-1. Dermed er Dala klare for første runde i cupen.

– Stortrives som spiss

Med en lite lystig skadehistorikk, så gjorde trenerteamet Storbæk-Fossum lurt i å la hattrickhelten hvile i andre omgang.

– Vi kjenner til skadehistorikken til Markus, men nå virker det som om ting er i ferd med å ordne seg for han, sier Jarl André Storbæk til Ringsaker Blad etter 10-1-seieren.

En nydusjet Haave Andersen nyter rollen som spiss, og tar gjerne rollen som erstatteren til Preben Finstad.

– Jeg stortrives å spille på topp sammen med Petter (Skar journ.anm.). Vi finner hverandre godt, og nå begynner det nye systemet å sette seg. Om jeg klarer å erstatte Preben vet jeg ikke, men jeg stortrives på topp i det nye systemet, sier han.

– Håper på ny cupfest

Etter å ha lekt seg til første runde av cupen håper man igjen på en cupfest på Sveum, slik som man fikk i fjor, da Dala først tok seg av Strømmen i første runde og så var nære å slå ut Vålerenga foran et tallrikt publikum.

– Om vi får en ny kamp mot et lag som drar mye folk på Sveum, så hadde det vært gøy. Håpet er å skape en cupfest som det var mot Vålerenga i fjor. Et besøk av HamKam hadde ikke vært feil. For det er viktig å huske at cup er cup, sier Storbæk.

– Når Markus viser en utrolig målform, betyr det at dere kan avslutte spissjakten?

– Vi er alltid på utkikk vi, så dukker det opp noe av interesse, så vil vi selvsagt gå for det, avslutter Dala-treneren.

Kamprapport

Andre kvalifiseringsrunde, NM menn

Sveum

Brumunddal – Valdres 10–1 (5–0)

Mål: 1–0 Mikkel Gran Frankmo – straffe (2 min), 2–0 Markus Haave Andersen (5 min), 3–0 Markus Haave Andersen (20 min), 4–0 Eivind Strand Osmo (28 min), 5–0 Markus Haave Andersen (30 min), 6–0 Fredrik Liberg Berg (62 min), 7–0 Christian Høgset (69 min), 8–0 Christian Høgset (71 min), 9–0 Chiristian Høgset (82 min), 10–0 Patrick Bergmann (85 min), 10–1 (90 min)

Brumunddal: Joachim Svendsberget – Håkon Byrøygård Kvernvolden, Patrick Bergmann, Jørgen Hårseth Holmlund (K), Arne Westgaard, Fredrik Liberg Berg, Mahad Abdi Abdilahi, Mikkel Gran Frankmo, Eivind Strand Osmo, Markus Haave Andersen, Petter Skar

Dommer: Markus Rotvold Hammarstrøm (Nordre Land IL)