Hovelsrud først i Norge med det nye Dyrevernmerket

Marianne Olssøn på Hovelsrud er stolt over å ha blitt tildelt det nye Dyrevernmerket

Marianne Olssøn på Hovelsrud er stolt over å ha blitt tildelt det nye Dyrevernmerket Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hovelsrud Gård på Helgøya er den første kyllingprodusenten i landet som blir tildelt det nye Dyrevernmerket.

DEL

Det er Dyrevernalliansen som står bak den nye merkeordningen for mat. I en pressmelding skriver Dyrevernalliansen at de mener alle dyr har krav på livskvalitet. Fram til nå har det ikke eksistert noen merkeordning for dyrevelferd i Norge.

- Som forbruker har det derfor vært vanskelig å orientere seg hvis man ønsker mat fra dyr som har hatt det bedre, skriver Dyrevernalliansen i pressemeldingen.

De som så langt har fått Dyrevernmerket er kylling fra Hovelsrud Gård på Helgøya og ferskost fra Grøndalen Gård. I tillegg har Stange kylling inngått en intensjonsavtale som gjør at deres produkter også vil få merket i løpet av kort tid.

– Vi er veldig stolte og glade. Dyrevernmerket vil komme både dyr, bønder og forbrukere til gode, sier kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen, Live Kleveland.

Stolte over merket

Marianne Olssøn som driver Hovelsrud Gård forteller at de er stolte over å bli tildelt Dyrevernmerket.

– Vi er veldige stolte av å være de første kyllingprodusentene som får merket. Det viser at vi gjør noe riktig og at vi driver god dyrevelferd, sier Olssøn til Ringsaker Blad.

Hun forteller at de på Hovelsrud gikk over til økologisk produksjon av kylling for å ha bedre dyrevelferd.

- Vi har jobbet aktivt med dyrevelferd i produksjonen, sier Olssøn.

For å bli enda bedre tok de kontakt med Dyrevernalliansen for råd. Underveis i prosessen dukket Dyrevernmerket opp.

- Jeg har opplevd at Dyrevernalliansen har veldig god kompetanse på dette, sier Olssøn.

Kylling og storfe

Målet med Dyrevernmerket er å bedre livet til dyrene som trenger det aller mest i intensiv produksjon, ved å skape et marked for mat fra dyr med bedre livskvalitet enn de offentlige minimumskravene.

– Ved å vise frem alternative driftsmåter synliggjør vi at det er mulig å produsere mat med bedre dyrevelferd, sier Kleveland i pressemeldingen.

Dyrevernalliansen har valgt å starte med kylling fordi de mener det er et dyreslag der de mener det er stort behov for bedring i dyrevelferden.

I tillegg er det utarbeidet kriterier for storfe som produserer både melk og kjøtt, da det er den typen husdyrproduksjon som flest bønder driver med.


Artikkeltags