Politiet meldte klokken 20.29 mandag kveld at det hadde blitt iverksatt søk etter en mann på Helgøya og Nes, og at blant annet et politihelikopter ble benyttet i leteaksjonen. Politiet gikk også ut med en beskrivelse av mannen i 80-årene.

Politiets operasjonsleder, Øyvind Bakken, opplyste til Ringsaker Blad at mannen ble meldt savnet fra Nes sykehjem avdeling Helgøya på Sund klokken 18.24 mandag kveld.

– Vedkommende ble sist sett rundt 17-tiden, sa Bakken til RB klokken 20.40.

Lokalisert av politihelikopteret

Han fortalte videre at det hadde blitt søkt både på Nes og Helgøya, men at hovedinnsatsen på tidspunktet var på Helgøya. I tillegg til politiets egne bakkemannskaper og politihelikopteret, ble også mannskaper fra Røde Kors kalt ut.

Like etter klokken 21.45 opplyser politiets innsatsleder på Helgøya, Vidar Flokenes, at mannen er funnet.

– Vedkommende ble lokalisert av politihelikopteret og bakkemannskaper fra politiet og Røde Kors har tatt seg fram til ham. Videre skal han tilses av ambulansepersonell og få en helsesjekk, deretter avslutter vi innsatsen, sier Flokenes til Ringsaker Blad.

– Hva kan du på nåværende tidspunkt si om vedkommendes tilstand?

– Det blir vanskelig for meg å si noe om nå. Vi henter ham ut ved hjelp av Røde Kors sin ATV, for å gjøre det så skånsomt som mulig, så vil han bli fulgt opp av helse, svarer Flokenes.