Elever ved tre videregående skoler er satt i karantene

DEL

Torsdag foregikk det intens smittesporing etter at det ble meldt om nye smittetilfeller på Hedmarken. Situasjonen er fortsatt noe uavklart, skriver Samfunnsmedisinsk enhet for Hamarregionen i en pressemelding sent tordag kveld.

Torsdag formiddag ble det meldt om fem nye smittetilfeller av korona i Hamar.

- Smittesporingsteamet har jobbet hele dagen med å kartlegge nærkontakter til de smittede, men fortsatt er situasjonen noe uavklart, forteller kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes. Arbeidet fortsetter i morgen.

En av de smittede er elev ved Ringsaker videregående skole der cirka 50 elever og 5-7 ansatte ble satt i karantene torsdag.

- I tillegg har vi i kveld valgt å sette én klasse og noen elevgrupper ved Hamar Katedralskole og én klasse ved Jønsberg videregående skole i karantene i påvente av testsvar hos personer hvor det er betydelig mistanke om covid-19, sier Eikenes torsdag kveld.

Blant smittetilfellene som er registrert i dag, er også en ansatt i hjemmetjenesten i Hamar. Nærkontakter blant ansatte og brukere er informert og følges opp.

Sent torsdag kveld skriver Hamar Katedralskole på sine hjemmesider at HELE skolen holder stengt fredag og at det blir fjernundervisning for alle elever fredag 23. oktober.

Artikkeltags