Gå til sidens hovedinnhold

Han skal erstatte Tervaniemi i Elverum-målet

Artikkelen er over 4 år gammel

Emil Holst har skrevet under en toårskontrakt med Elverum Fotball.

(Østlendingen)

20 år gamle Emil Holst skal ta over keeperplassen i Elverum Fotball etter Fredrik Tervaniemi, som nå har lagt opp.

Holst har skrevet under en toårskontrakt med hvittrøyene og kommer fra Brumunddal, som rykket ned fra 2. divisjon denne sesongen.

– Vi har jobbet en stund med han. Han er en keeper som begynner å få bra erfaring, til tross for sin unge alder. Han er lokal og passer veldig inn i vår profil, sier Elverum-trener Tore Fossum.

Spilte 1. divisjon som 17-åring

For til tross for at han kun er 20 år, har Holst masse erfaring på nivået.

Han ble tatt opp i A-stallen til HamKam allerede i 2013 og debuterte i 1. divisjon mot Bodø/Glimt samme år, bare 17 år gammel.

Totalt ble det 47 a-lagskamper hos de grønne og hvite på Hamar før han denne sesongen var det ubestridte førstevalget i Brumunddal-målet.

Han har også ti landskamper for aldersbestemte landslag.

– Jeg føler Elverum er det riktige steget på veien videre i min karriere. Det er en klubb som ønsker å kjempe i toppen og komme tilbake til 1. divisjon. For meg er det fristende å være en del av et lag med de ambisjonene som Elverum har, sier Holst til Østlendingen.

Kan utvikles videre

Kombinasjonen av alder, rutine og tilhørighet er perfekt match for et Elverum-lag som nå jobber med å bygge lokalt først.

– Vi har veldig tro på å bygge lokalt først og med Emil på plass holder vi oss til det. Han sto i 1. divisjon allerede som 17-åring og er en skikkelig keepertype som er sulten og ønsker å bli god. I tillegg er jeg sikker på at han kommer til å passe bra inn i den gruppa vi får, sier Fossum, som har sett han i aksjon for Brumunddal denne sesongen.

– Han har gjort en god sesong. Samtidig er han en keeper som har masse å forbedre og utvikle videre. Slike spillere er veldig spennende å jobbe med. Yngve (Sandbuløkken, keepertrener) likte tanken veldig godt, så dette blir en bra match, sier Elverum-treneren.

– Er han en naturlig førstekeeper neste sesong?

– Vi skal ha en keeper til, men Emil er klar for å ta opp konkurransen.

Det understreker også hovedpersonen selv.

– Man vil jo alltid stå alt, det er naturlig. Jeg har vokst hele veien og tatt nye steg på alle felter i Brumunddal denne sesongen. Utviklinga går riktig vei og det har jeg helt klart ambisjoner om å fortsette med i Elverum, sier Holst.

Kommentarer til denne saken