Gå til sidens hovedinnhold

Elverum tapte mot superstjernene, men vant 12.377 publikumshjerter

Artikkelen er over 1 år gammel

(Elverum-PSG 22-25) Elverum leverte en kamp for historiebøkene da de ga PSG kamp til døra foran 12.377 elleville tilskuere i Håkons Hall lørdag kveld. Og selv om det ble et knepent tap, ble hele arrangementet en stor seier.

Håndballfest i Innlandet

Elverum gikk fullstendig respektløst til verks, og viste 12.377 tilskuere i Håkons Hall at de hadde alle intensjoner om å gi stjernegalleriet til PSG en helsikes kamp om poengene.

Og Håkons Hall fikk testet skjøtene fra start. For lydnivået truet å sprenge gjennom betongveggene da Rasmus Boysen først låste av Kim Ekdahl Du Rietz, før Magnus Fredriksen snappet ballen fra Adama Keita og Lukas Sandell satte ballen sikkert i mål bak Rodrigo Corrales.

Og svensken var åpenbart i scoringshumør, for bare sekunder senere var han frampå igjen og økte Elverums ledelse til 2-0. Målene haglet på ingen måte inn verken for det ene eller andre laget i åpningsminuttene, men det ble spilt særdeles underholdende håndball av to lag som ikke vek en tomme i duellspillet.

Magnus Fredriksen var som vanlig Elverums kreative drivkraft, og var også nest-sist på det meste av Elverum-målene - og etter hvert meldte også Sebastian Henneberg, Alexander Blonz og Sigvaldi Gudjonsson seg på scoringslista.

Solstad og Boysen viste muskler

Men det er forsvaret som skal ha mest ros i 1. omgang. For makan til oppofrende spill av Thomas Solstad og Rasmus Boysen. Uansett om det var verdens beste spiller i Nikola Karabatic, Kim Ekdahl du Rietz, Nedim Remili som kom dundrende, var Elverum-forsvarerne totalt respektløse.

Det hjalp selvfølgelig også på at Thorsten Fries gjorde et par meget solide og viktige redninger i same periode.

Da det var spilt nesten 17 minutter ledet Elverum faktisk med to mål, da Alexander Westby satte inn hjemmelagets sjuende scoring for kvelden, mens PSG på det tidspunktet bare hadde truffet nettmaskene fem ganger.

Men franskmennene var ikke mer rystet enn at de tok seg tilbake, og anført av Adama Keita hentet de ikke bare opp igjen Elverums ledelse, men la seg ut i venstrefila - tråkket gassen i bånn og dundret forbi.

Mistet rytmen etter mange bytter

På dette tidspunktet hadde også Elverum gjort hele fire bytter, og de som entret parketten maktet ikke å holde den samme rytmen som de som forlot den.

Det utnyttet Keita & co. på det grøvste, og da det var spilt 27 minutter hadde 7-5 blitt til 8-13.

Da hadde Keita truffet fem på rad, mens Elverum kun scoret ett mål i samme periode.

Drøyt tre minutter før slutt kom første oppstillingen tilbake på banen, og da Sebastian Henneberg fant Thomas Solstad på linja med et nydelig innspill bare sekunder før slutt, var Elverum på fire måls avstand til pause på stillingen 9-13.

Enorm stemning og innsats

Etter pause ble det umiddelbart klart at verken Elverum eller publikum hadde gitt opp kampen om poengene. For så fort dommeren hadde blåst i fløyta, steg stemningen til nye høyder i Håkons Hall.

Det var et ørerdøvende leven på tribunene, noe som tydelig inspirerte de hvitkledde. For Alexander Blonz, Thomas Solstad og ikke minst Sigvaldi Gudjonsson sørget i tur og orden for å spise seg tilbake i ryggen på franskmennene på stillingen 13-15 etter 36 spilte minutter.

Vi må også trekke fram dagens lekreste assist - som selvfølgelig hadde hoffleverandør Magnus Fredriksen som avsender. Han fant en fullstendig frispilt Lukas Sandell, som dunket ballen i mål til enorm jubel fra de 12.377 oppmøtte på tribunen.

Da arrangøren målte desibelnivået live på kuben i taket, bikket det rett i overkant av 118 desibel.

Det høres omtrent alle de ni milene fra Lillehammer til Elverum.

Kalles foreldre i ølteltet før storkampen:- Vi er ufattelig stolte over sønnen vår og Elverum Håndball

Ny opphenting

Etter dette fulgte en ny god PSG-periode, der franskmennene demonstrerte klart og tydelig hvilke intensjoner de har i årets Champions League.

Elverum slet også litt med siktet, og brant et par-tre svært gode sjanser. Men i stedet for å miste motet eller å begynne å vakle, viste de hvitkledde en helt avsindig moral da de innbitt fightet seg tilbake i kampen.

Michael Apelgrens menn la igjen absolutt alt de hadde på parketten i Håkons Hall. Ørsted måtte halte av banen med en skade i ankelen, Simen Holand Pettersen ignorerte et slag i fjeset og scoret likevel - mens både Sebastian Henneberg og Alexander Westby tok imot juling som om de skulle være vant til å stå i en boksering.

Slikt betaler seg. Og da det var spilt 55 minutter sto det 21-23 på kuben i Håkons Hall.

Elverum hadde et par fine fine muligheter til å ta igjen franskmennene på tampen, men dessverre sto både Rodrigo Corrales og stengene i veien, og dermed ebbet det hele ut i en 25-22-seier til PSG.

Men da skal det sies at Elverum var så nær som ett mål bak på stillingen 22-23 bare drøyt minuttet før slutt, da Lukas Sandell kriget inn en meget imponderende scoring.

Men resultatet er faktisk underordnet. For at Elverum maktet å holde et av verdens desidert beste håndball-lag til å ikke sette inn flere enn 25 mål, sier det aller mest om hvilken enorm jobb som ble lagt ned i Håkons Hall.

Elverum Håndball inviterte til tidenes fest, og ga 12.337 tilskuere vanvittig valuta for pengene. Dette er en rekordkamp å være stolt av!

Østlendingen kommer tilbake med mye mer utover kvelden.

Reiste tur-retur Spania for å få med seg «tidenes kamp»

Bildeserie

Lillehammer i svart og hvitt