En mann omkom – årsaken forblir ukjent

KOLLISJON: Bilen kjørte rett ut og kolliderte med dette treet. Mannen omkom trolig momentant. (Arkivbilde)

KOLLISJON: Bilen kjørte rett ut og kolliderte med dette treet. Mannen omkom trolig momentant. (Arkivbilde)

En mann i 50–årene omkom da han kjørte av vegen i en sving på Fylkesveg 33 ved Odnes. Nå er saken ferdig etterforsket.

DEL

(Oppland Arbeiderblad) Det var om kvelden lørdag 18. mai ulykken skjedde. En bil kjørte av vegen like etter at 50-sona opphørte ved det som på folkemunne kalles Nøden. Bilen kjørte inn i et bjørketre og mannen omkom som følge av skadene.

En uke etter ulykken gikk politiet ut med den omkomnes navn. Det var Donatas Antanavicius som omkom. Han var opprinnelig fra Litauen og bosatt på Hedmark.

Hva som forårsaket ulykken er ikke avdekket gjennom etterforskningen.

– Vi har ikke funnet noen god forklaring på hvorfor ulykken skjedde, sier etterforsker Trygve Sandlie ved lensmannskontoret på Dokka.

Den omkomne er blitt obdusert.

– Årsaken er antakelig ikke medisinsk, sier Sandlie.

Kripos bisto lokalt politi for å varsle den omkomnes pårørende i Litauen. Ulykkesgruppa til Statens vegvesen bisto også politiet i etterforskningen. Det var ingen bremsespor på asfalten, og det skal ha vært vitner til utforkjøringen.

Mannen hadde jobb i Hedmark, og han hadde opplyst til kona at han skulle til Bergen den dagen ulykken skjedde.

Ann Kristin Dybhavn som bor ved ulykkesstedet uttalte til OA dagen etter ulykken at det har vært flere ulykker på stedet, og at vogntog har hatt problemer på stedet vinterstid.

– Det har også vært planer om at Statens vegvesen skal rette ut nord for ulykkessvingen. Dette er et populært område for unge folk å bo, men en krevende strekning for skolebarn som skal krysse denne vegen. Bilene kjører for fort. Derfor er det bra at trafikksikkerheten blir tatt på alvor, uttalte hun.


Artikkeltags