En person i Løten og en person på Gjøvik har fått påvist koronasmitte

En person i Løten sitter isolert hjemme, og har det etter forholdene bra, melder Løten kommune. På Gjøvik har en mann i 40-årene har fått bekreftet koronasmitte. Dette er den første i Gjøvik kommune som er smittet med koronaviruset.

DEL

(OA) Mandag 9. mars har en innbygger i Løten kommune fått påvist positiv prøve på koronavirussmitte.

Det melder Løten kommune i en pressemelding, sendt ut klokka 17.15.

Vedkommende er isolert hjemme og har det etter forholdene bra. Vedkommende følges opp av kommunen.

Kommuneoverlegen har iverksatt tiltak for å finne fram til personer som kan ha vært utsatt for smitte, slik at disse kan få oppfølging og nødvendig informasjon.

En mann i 40-årene smittet på Gjøvik

– Jeg fikk beskjed fra laboratoriet i ettermiddag om at vi har fått det første bekreftede tilfellet av koronasmitte i Gjøvik kommune, sier kommuneoverlege i Gjøvik Siri Fuglem Berg.

– Vedkommende mann er i god form og er i hjemmekarantene sammen med en person til som bor i husstanden. Mannen i 40-årene har vært på ferietur i et land der smitten er utbredt. Vedkommende var den eneste i reisefølget som kom fra Gjøvik, opplyser hun.

– Mannen som kom hjem nå i helga med svake symptomer på sykdom og ble testet ved legevakta i Gjøvik samme dag. Det har gått veldig fort å få svar på prøvene og vi føler at vi har god kontroll på situasjonen, sier Fuglem Berg.

I Gjøvik er flere personer testet de seneste dagene.

– Vi har etter hvert mange som har vært ute og reist som sitter i hjemmekarantene uten at vi har noe tall på hvor mange det er, men dette er altså den første bekreftet smittede i Gjøvik, sier Fuglem Berg.

Viktig påminnelse

Samfunnsmedisinsk enhet benytter anledningen til å minne befolkningen om at man skal ringe til fastlege hvis man tenker at man kan være smittet av koronavirus. Utenfor fastlegens åpningstid skal man ringe legevakt. Det er veldig viktig å ikke møte opp direkte verken på legevakten eller hos fastlegen. Dette for å forhindre at lege og annet helsepersonell blir smittet.

Artikkeltags