Gå til sidens hovedinnhold

En person siktet for drap etter Moelv-brannen

Politiet har tatt ut siktelse mot en av de to personene som ble funnet omkommet etter brannen i næringsbygget i Moelv 30. september.

Etter en bred og grundig etterforskning i saken, er politiets hovedteori nå at de står overfor et drap og et selvdrap.

Det skriver Politiet i Innlandet i en pressemelding fredag formiddag.

Politiet har tatt ut siktelse mot personen som arbeidet på stedet. Personen er siktet for å ha drept personen som tidligere ble meldt savnet fra Gjøvik.

Siktelsen var nødvendig å ta ut for å kunne gjennomføre nødvendige undersøkelser, opplyser politiet. Dette gjøres selv om antatt gjerningsperson er død.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av den savnede personen fra Gjøvik, viser at vedkommende ikke døde som følge av brannen i bygget. Rapporten viser at personen også var påført skader som ikke er forenlig med brannskader.

Politiet mener ut fra funn i etterforskningen at drapet har skjedd et annet sted enn i næringsbygget i Moelv. Politiet ønsker ikke på dette tidspunktet å kommentere hvor dette stedet er.

Det er fortsatt flere ubesvarte spørsmål i saken, og etterforskningen vil pågå videre. Noe av etterforskningen vil forsøke å finne svar på hvordan brannen i næringsbygget startet, opplyser politiet.

Politiet mistenker at det er snakk om flere arnesteder.

Begge de to personene var bosatt i Gjøvik og de to var bekjente. Politiet tror motivet kan ha en sammenheng med en konflikt mellom de to personene. Politiet sier det er for tidlig å gå noe nærmere inn på hva denne konflikten besto i.

De pårørende er orientert om siktelsen.