En tung dag for Norge. Blytung vil nok mange si

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi har vært vitner til en nasjonal begivenhet som sannsynligvis går inn i historien som den vakreste og mest triste offentlige begravelsen vi hittil har vært vitne til.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Igjen står tre unge jenter som er etterkommere og barnebarn av vår egen konge og dronning.

Ari Behn beskrives som en diamant, et fantastisk medmenneske, kjærlig, oppmerksom og med store kunstneriske egenskaper.

Jeg tror mange sitter med en halvbitter smak i munnen over at dette nydelige mennesket valgte å ta sitt eget liv. For hva har vi som befolkning gjort? Hvilke holdninger utviste vi den gangen parforholdet ble offentliggjort? Tenker da på heksejakten media bedrev i mange år. Den karismatiske og annerledestenkende mannen var ikke akseptert, han skulle jo knuses, og mobbes og helst fjernes.

Kanskje det er på tide å innse at vi som folkeslag ikke er spesielt åpne og imøtekommende for det som er annerledes og de annerledestenkende. Vi kan faktisk være ganske navlebeskuende.

Jeg håper vi kan ta denne erfaringen med oss inn i dette nye året og tiåret, og forsøke å være våre egne holdninger litt mer bevisste.

Vise litt mer romslighet og toleranse.

Og også forsøke å forstå at det lille kan utgjøre den store forskjellen.

Mange dråper blir til slutt en bekk, og mange bekker utgjør til slutt en elv.

Ringsaker Pensjonistparti har helse og omsorg som noen av sine viktigste kjernesaker.

Vi ønsker å bidra til inkludering, samhold og forebygging av ensomhet.

Ensomhet er den største folkesykdommen i vårt land, og ensomhet fører til depresjon og sorg.

Vi topper statistikken på selvmord.

Romslighet, raushet, toleranse og omsorg er derfor utrolig viktige elementer når vi snakker om psykisk helse og viktige egenskaper som medmennesker.

På vegne av Ringsaker Pensjonistparti håper jeg 2020 kan bli et år med endring.

Vi står overfor store utfordringer i blant annet omsorgssektoren og utenforskap og ensomhet er også alvorlige symptomer på vår kultur.

La oss håpe at 2020 kan bli året der vi som befolkning, politikere og kommune i et fellesskap kan finne gode løsninger og strategier på å arbeide for en bedring på disse områdene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags