Den tidligere Moelven-spilleren har lagt ned et stort antall timer for fotballen i byen de siste årene. Det har mange fått med seg.

– Han har lagt ned utallige timer som spiller, men kanskje viktigst av alt, mange timer som trener i Moelven. Ken er genuint opptatt av fotball og overfører sin kompetanse som trener i tre forskjellige alderstrinn, pluss at han har vært med i trenerapparatet på A-laget. Ikke mange som kan matche alle timene han legger ned igjennom et år, skriver innsender.

Ken Andsjøn

Alder: 35 år.

Bosted: Moelv.

Rolle: Flere treneroppgaver i Moelven IL.

– Stolte av han

Andsjøn er en svært trivelig kar som mange setter pris på. Ikke bare for innsatsen han legger ned, men også hvordan han framstår i møte med andre:

– Ken er en person med godt lune for barn og unge, og er tvers igjennom en bra mann. Vi skal være stolte over å ha slike folk i klubben og nærmiljøet, er attesten som gis.

Hovedpersonen sjøl innrømmer at det ble mange timer i Idrettsparken i sommer.

– Ja, det var trening eller kamper med J8 eller J11, og så var det jo gjerne A-lags trening eller kamp etterpå. Det gikk i ett mandag til torsdag. Så var det gjerne fri fredag, og så var det kamper i helgene, forteller han.

Nå har han bestemt seg for å justere.

– Jeg har sagt fra meg oppgavene på A-laget. Da får jeg bedre tid til å følge opp egne døtre. Jeg stortrives med A-laget også, og har tro på det Albert (Berisha red.anm.) har startet på som hovedtrener, men det er aller viktigst for meg å følge opp egne unger. Vi har også ei på seks som har startet å spille, men der er vi foreldre bare tilskuere. Der er det andre som tar ansvar, forteller Andsjøn.

– Alfa og omega

Han vet av erfaring hvor viktig det er at folk engasjerer seg.

– Det er alfa og omega. Da vi hadde et godt 3. divisjons-lag i Moelv, så var det mange ivrige foreldre rundt gruppa. Det er så viktig å ha med folk som bidrar. For de yngre lagene så er det aller viktigste for meg at spillerne opplever å ha det artig på trening. I en liten klubb er det viktig med «flest mulig, lengst mulig.» Vi må ta vare på alle de som kommer på trening. Det er Moelven gode på, og ikke minst skal Emil (Brotangen red.anm.) har ros for hvordan det arbeidet gjøres, sier modølen.

Andsjøn bruker det meste av fritiden på fotball, samtidig så deler han det med resten av familien.

– Vi gjør dette sammen. Kona er også trener på det eldste jentelaget. Vi rekker alltid en prat rundt middagsbordet om hva som skal skje på trening etterpå. Så vi bruker mye tid på dette sammen. Nå gir jeg meg på A-laget, og da skal jeg også få tid til å være med egne unger hjem etter treninger, avslutter en ivrig trener i Moelven-fotballen.