Veldre har ikke mønstret et eget herrelag siden før pandemien, men klubben så i høst at det var en interesse for å gi det et nytt forsøk, ettersom mange yngre og er knippe eldre ytret ønske om å stille lag.

Søndag var det endelig duket for kamp i Brumunddalshallen igjen, og det gode oppmøtet på tribunen kan tyde på at mange har savnet disse kampene.

To treninger før comebacket

Mot Storhamars rekrutter ble det som forventet tøft for det ferske laget, som kommer inn i serien på et tidspunkt der de andre lagene har spilt 12-13 kamper. Da har man gjerne litt å hente når det gjelder samspill.

– Vi møter et lag som har trent sammen i lang tid, mens vi har to treninger sammen, så vi kan ikke forvente så mye mer. Dette er et lavterskeltilbud, men uansett er det viktig for klubben å kunne vise at vi også har et tilbud til herrespillerne i klubben, sier Gjermund Dale, som er spillende trener.

Dale har en lang fortid i Veldre som spiller, og har også erfaring fra det øverste nivået med klubber som Haslum og Fjellhammer.

Mister de som har ambisjoner

Utfordringen for rødtrøyene er å gjenskape et slagkraftig herrelag, som kan være å regne med høyere oppe i seriesystemet.

– Det er klart det er en utfordring at spillere forlater klubben i ung alder. Spillere som vil satse reiser til Elverum, Oslo eller til Thomas Jonsdal i Lillehammer. Jonsdal gir et godt tilbud, og det er vel naturlig at det er sånn, sier den tidligere storspilleren, som ikke har noen ambisjoner om å bli trener på høyt nivå.

– Jeg skal bare holde meg i form jeg nå, og deretter er håpet om at arvingene vokser opp som håndballspillere slik at jeg kan følge opp dem, sier 31-åringen, som har ei datter på tre og en sønn på fem.

– Min første tur på lenge

Frank Skar har svært lang fartstid som spiller i Veldre. Søndag var han i hallen for å se det nystartede herrelaget gjøre comeback.

– Det er gøy at Veldre stiller et herrelag igjen. Du ser bare på hvor mange folk som er og ser på, at dette er noe folk ønsker. Det er en gjeng med unggutter som nå skal bruke denne sesongen til å bli samspilt, så kommer de sterkere neste sesong. Dette er min første tur i hallen denne sesongen, sier en smilende Skar.

Kamprapport

Seriekamp, 3. divisjon

Brumunddalshallen

Veldre - Storhamar 2 22-37 (10-17)

Veldre: Alexander Tyrkiel - Nils Emil Graathen Bye (1), Jørgen Skar (1), Petter Olaussen Ihrstad (2), Fredrik Tørudstad (7), Eskil Andre Lierhagen (1), Odin Nybakken Pedersen (3), Jonas Myhre Novak (1), Gjermund Dale (3), Sjur Langnes (1), Amir Sami Alidrisi (1), Heine Høyby, Sune Røysom (1), Kjetil Halvdan Halvorsen

Utv: Veldre: 6x2 min

Storhamar 2: 2x2 min

Dommere: Trond Vingebakken og Roger Nestaas