Gå til sidens hovedinnhold

Endret kjøremønster i Åkerkrysset gjennom helgen

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra fredag 8. mars kl. 20.00 til søndag 10. mars kl. 10.00 blir det samtrafikk mellom E6 og Vangsvegen (rv. 25) ved Åkerkrysset i Hamar. Dette innebærer at trafikanter på E6 må oppom rundkjøringene på riksvei 25 for å passere Åkerkrysset.

Endringen i kjøremønster gjelder både for nordgående- og sørgående trafikk på E6.

- Totalentreprenøren Hæhre er nå klare for å gjennomføre den første store støpen for den nordligste brua over E6 i Åkerkrysset. For å ivareta sikkerheten må E6-trafikken flyttes opp på riksvei 25 via rundkjøringene, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet i en pressemelding.

Utbyggingen av Åkerkrysset er svært omfattende. Det tar over to år å bygge det nye krysset og det har vært og kommer flere endringer i kjøremønsteret både på E6 og rv. 25 i byggeperioden fremover.

- Arbeidet blir utført i løpet av helgen for å minimere ulempene for trafikantene mest mulig. I tidsrommet fra fredag kl. 20.00 til søndag kl. 10.00 er det mindre trafikk enn ellers i uka. Arbeidene med støpen vil pågå kontinuerlig gjennom helgen, sier Moshagen.

Gående og syklende som skal gjennom Åkerkrysset mellom Ridabu og Midtstranda skal følge den samme traseen som tidligere.

- Alle trafikanter må følge ekstra godt med på skilting og merking når vi nå endrer kjøremønsteret i Åkerkrysset gjennom helgen, sier Moshagen.

Det vil bli flere perioder med samtrafikk mellom E6 og rv. 25 senere i byggeprosessen. Åkerkrysset skal stå ferdig på vårparten 2020.