Er dessertpizza den perfekte Ringsakerpizzaen?

PIZZABAKER: Det er Ingerine Amundsen fra Lier Gård som har skapt og laget disse forskjellige variantene, som kan ende opp med å bli Ringsaker-pizzaen. Denne uka oppfordrer hun til å lage dessertpizza.

PIZZABAKER: Det er Ingerine Amundsen fra Lier Gård som har skapt og laget disse forskjellige variantene, som kan ende opp med å bli Ringsaker-pizzaen. Denne uka oppfordrer hun til å lage dessertpizza. Foto:

Nest siste oppgave i konkurransen om Ringsakerpizzaen er dessertpizza!

DEL

- Den er ukjent for mange men verdt å bli kjent med. Her i heimen avslutter vi alltid med et par dessertpizzaer med frukt og bær og blåmuggost, forteller Ingerine Amundsen. Hun har holdt tak i konkurransen om å finne den beste Ringsakerpizzaen.

Dessertpizzaen skal inneholde minst en av følgende ingredienser: Pære/eple/plomme eller annen frukt/bær etter smak. Honning/sjokolade og hvit saus i bunnen, her anbefales rømme eller crème fraîche uten salt, men rør gjerne i knuste bær og ev. litt melis eller sukker.

– Som vanlig oppfordrer vi dere til å kombinere med familiens favorittingrediense, f.eks. sjokolade? Norsk ost på toppen for dem som vil, melder Amundsen

Slik lager du Ringsakerpizzaen:

Ingerine Amundsen på Lier gård viser og forklarer hvordan Ringsakerpizzaen kan lages sammen med Monica Østenheden fra Matlystfestivalen. Video: Henrietter Enger, Ringsaker kommune.


Artikkeltags