19-årigen viser superform før junior-NM. Tiden er suverent best blant juniorene i Norge i år. Det er også fjerde beste 400-meter i juniorklassen gjennom tidene i Norge.

Det er en forbedring på halvannet sekund fra sesongåpningen forrige helg. 19-åringen (fyller 19 i september) forbedrer sine allerede svært gode tider med kvantesprang.

Senker rekorder i hvert løp

Det er svært godt nytt i en sesong hvor modølen skal måle krefter mot Europas beste under U20-EM i friidrett. Det blir arrangert i Tallinn i Estland fra 15. til 18. juli.

Nå nærmer han seg 46-tallet på distansen og da vil han i så fall kjempe i toppen i EM. Tiden han løp inn på Stampa er bare ett tidel bak VM-kravet. Bentdal Ingvaldsen begynner altså å nærme seg et svært høyt og spennende nivå.

Ingvaldsen er en av flere modøler som pusher hverandre til svært sterke prestasjoner så langt denne sesongen. På Stampa lørdag løp også ett år yngre Andreas Grimerud sterkt. Han løp inn på tiden 48.24. Modølene senker rekorder nesten i hvert eneste løp nå.

Stilte mot de beste på Bislett

Fredag kveld deltok Mari Bakke Amundsen og Sigrid Kongssund Amlie i Bislett Night of Highligts. Der fulgte Amundsen opp sin sterke 200 meter fra tidligere i uka og løp inn til 24.37. Hun slo flere sterke konkurrenter og ble nummer fire. Line Kloster fra Vidar vant på tiden 23.78. Kongssund Amlie løp igjen en sterk 400 meter men dessverre sviktet tidtakeranlegget i Oslo, så heatet ble stående uten offisielle tider. Uansett fikk modølene fikk en bra opplevelse i det profilerte stevnet på Bislett. Det viser at Moelven er med når de aller beste i Norge samles.

I Polen satte Skjalg nok en bestenotering da han løp 1500m på 4.46.42 i Europamesterskapet for parautøvere. Han har nå kun halvannet sekund ned til B-kravet for OL deltagelse. Debutanten endte på 7. plassen i EM-finalen. Samme plass som på 400 meter tidligere i uka. Thennouni-Bouzidi Redouane fra Frankrike vant 1500-meteren på tiden 4.04.39.