Gå til sidens hovedinnhold

Er Ringsaker Blad en upolitisk regionavis?

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter de siste uker og måneder sitt ensidige fokus på Arbeiderpartiet sin behandling av skolestrukturen i Nordre Ringsaker, kan jeg ikke se noen annen konklusjon enn at RB er meget politisk i redaksjonelle linje. Det toppet seg sist lørdag hvor RB på lederplass tok et kraftfullt oppgjøre med Arbeiderpartiet i Ringsaker sin behandling av saken. Den var så ensidig fremstilt at det er på grensen til useriøst.

Jeg hadde trodd at en regionavis som Ringsaker Blad, hadde som hovedfokus og opptre nøytralt og legge frem alle sider i en sak, uten selv å ta standpunkt i den ene eller andre retning. I saken vedrørende skolestrukturen i Ringsaker, hvor det er mye følelser involvert, er det særdeles viktig å opptre nøytralt. Det har ikke RB gjort i denne saken.

Senterpartiet og RB har over tid etterlyst Arbeiderpartiet sitt standpunkt i saken. Arbeiderpartiet har tradisjon for at saker skal ha en grundig behandling. Registrerer at dette ikke alltid er tilfelle i andre partier.

Arbeiderpartiets svik mot Nordre Ringsaker

Arbeiderpartiet har en organisasjon, med bl.a. partilag, som involveres i behandling av saker. Det er etter en grundig behandling i disse fora, at medlemsmøtet i Ringsaker Arbeiderparti fatter vedtak. Det er først da at Ringsaker Arbeiderparti uttaler seg i en sak. Dette kalles en demokratisk organisasjon og god og grundig saksbehandling.

Redaktørens partsinnlegg

Det er ikke alltid at det er full enighet om de vedtak som Arbeiderpartiet fatter. Det må et stort parti leve med. Det forplikter å ha over 40% av stemmene ved valg. Vi må ta mange hensyn i behandling av saker og ikke la oss styre av følelser.

Ringsaker Blad må også ta inn over seg dette i sin jakt på oppslag og sensasjoner. Arbeiderpartiet er ett stort parti med en stor organisasjon.

Jan Torkehagen

Tidligere abonnent