(Oppland Arbeiderblad)

Advokat Håvard Fremstad er oppnevnt som siktedes forsvarer. Han forteller at den siktede faren har vært samarbeidsvillig og forklart seg fritt om drapsforsøket på sin egen sønn i avhør til politiet i dag.

– Han har forklart gitt en lang og detaljert forklaring til politiet. Jeg vil ikke gå inn på innholdet i forklaringen, men han erkjenner seg skyldig etter siktelsen og har uttrykt at han skal stå til ansvar for det han har gjort, sier Håvard Fremstad.

Advokaten var til stede i det fem timer lange avhøret som ble avsluttet klokka 18.00 onsdag kveld.

Fremstad sier at den siktede faren har det greit etter forholdene, og at den siktede ikke er i psykisk ubalanse.

Verken den siktede mannen eller hans advokat kommer til å stille i fengslingsmøtet torsdag. Den siktede mannen samtykker til varetektsfengsling.

Advokat Fremstad vil ikke si noe om motiv, bakgrunn, hendelsesforløp eller andre omstendigheter som har kommet fram i det fem timer lange avhøret.

Fortsatt uavklart

Onsdag kveld var tilstanden fortsatt uavklart for sønnen som ble fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse i 9.40-tiden,

- Vi har løpende kontakt med Ullevål sykehus. Vi har fått bekreftet at han er er kritisk skadd. Situasjonen er ikke endret, uttalte politiinspektør Liv Hilde Fosso ved Innlandet politidistrikt til OA onsdag kveld.

Onsdagskvelden var lokalsamfunnet preget av det som hadde skjedd tidligere på dagen. På skolen gutten går ble det holdt et arrangement . Det ble også informert om hendelsen tidligere på dagen. Det skjedde også på en skole som ligger i nærheten av boligen hvor tragedien skjedde.