Hundrevis av ringsaksokninger gjør hver dag en kjempeinnsats for eget lokalmiljø, ikke minst på idrettsbanen. Flere av dem er tilknyttet Nes Sportsklubb. Ett av tipsene i forbindelse med RBs julekalender dreier seg om Ingrid Roterud Mathisen.

For mange er hun kjent som lotteri- og trekningsansvarlig ved Norsk Tipping på Hamar. For lokalbefolkningen på Nes og i håndballmiljøet er hun i tillegg kjent som en dyktig trener.

– Ingrid Roterud Mathisen er en bauta i Nes-håndballen. Hun har trent lag på Nes i 10 år på rad. Ingrid er et ja-menneske som ser alle og får med alle på laget på en utrolig måte, heter det i meldingen fra tipseren.

Ingrid Roterud Mathisen

Alder: 45.

Bosted: Stavsjø.

Rolle: Trener i Nes Sportsklubb

Mor til tre

Roterud Mathisen var en habil håndballspiller både i moderklubben Nes og senere i Moelven. Etter at hun ble mor, engasjerte hun seg som trener. Første gang var i 2012, da klubben skulle starte et guttelag. Hun fikk en sentral rolle i etableringsfasen, blant annet med å skaffe tilstrekkelig med spillere. Sønnen Magnus var en av gutta på laget.

Året etter ble hun med som assistenttrener for 2006-jentene. Her var dattera Jenny en av spillerne. I 2018 tok Roterud Mathisen over som hovedtrener, og trente laget sammen med Geir Aas. Laget innledet samarbeid med Veldre da jentene var 13 år.

Roterud Mathisen ga seg som trener på 06-laget i fjor, men uten at kvinnen ble stående uten treneroppgaver. I 2016 ble hun nemlig trener for 09-laget til yngstedattera Signe, og her er hun fortsatt hovedtrener. Også dette laget samarbeider nå med Veldre.

Roterud Mathisen har altså trent lag sammenhengende siden 2012. Tipseren mener 45-åringen er svært dyktig.

– Ingrid viser et enormt engasjement og bygger lag på en egen måte. Jentene har fått en kjempegod lagfølelse og de støtter hverandre uansett. Ingrid er en person som virkelig fortjener litt heder, uttaler vedkommende til Ringsaker Blad.

Elsker håndball

Hovedpersonen selv synes det er stor stas at noen setter pris på innsatsen hun legger ned.

– Jeg har alltid et mål om at jentene skal gå hjem fra trening med en god følelse, sier hun.

– Hvordan gjør du det?

– Jeg prøver å overraske med skryt når de ikke forventer det. Samtidig er det viktig med konkrete tilbakemeldinger og å utfordre spillerne på nye ting.

Fram til i fjor var hun i håndballhallen nesten hver eneste dag. Etter at hun bestemte seg for å trene «bare ett lag», nøyer hun seg med to kvelder i uka pluss kamper i helgene.

– Hva er drivkraften?

– Jeg elsker lagidrett generelt og håndball spesielt. Jeg spilte selv i mange år. Så var jeg så heldig å få barn som også er glad i ballidrett, og det er fint å kunne være så tett på både dem og vennene deres. Dessuten liker jeg å bidra der jeg kan, avslutter hun.