Gå til sidens hovedinnhold

Ett tilfelle av mutert virus er påvist i Ringsaker

Mutert koronavirus er oppdaget i Ringsaker, opplyser Ringsaker kommune i en pressemelding fredag ettermiddag.

Tilfellet ses i sammenheng med tre andre tilfeller hvor det da også er mistanke om mutasjon.

Mest sannsynlig smittested for tilfellet er kjent og utenfor Hamar-regionen, men det kan likevel ikke utelukkes at smitten har skjedd i kommunen eller regionen.

– Det gjøres ingen endringer i tiltaksnivå per i dag, men vi oppfordrer igjen alle om å være svært oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg for covid-19, sier kommuneoverlege Cecilie Blakstad Eikenes.

Torsdag sa Blakstad Eikenes at det er snakk om den britiske mutasjonen av viruset.

– Når smitte oppstår er det viktig å ta vare på hverandre, og unngå ryktespredning og spekulasjoner. Det viktigste man kan gjøre for å beskytte andre er å teste seg, og vi skal være takknemlige for at folk velger å gjøre dette. Bare slik kan vi hindre at smitten sprer seg videre, understreker hun.

Det er sammenheng mellom det påviste tilfellet og det tilfellet som ble meldt på Ringsaker mottakssenter tidligere i uken. Det er derfor sannsynlig at den ansatte på mottaket også er smittet av det muterte viruset.

Les også

En ansatt bekreftet smittet på mottakssenteret – har satt inn eksterne miljøarbeidere

Det har foreløpig ikke blitt påvist smitte hos noen av beboerne eller øvrige ansatte ved mottaket. De ansatte og beboerne følges opp i henhold til retningslinjene fra Folkehelseinstituttet ved påvisning av mutert virus og testes på nytt i dag.

Som et føre-var tiltak er alle beboerne i karantene til negative svar foreligger.

Det påviste tilfellet har ikke kjent sammenheng med utbruddet på Brøttum eller tilfellet på Rush trampolinepark i Hamar.