Da Norge stengte ned, ble det også slutt for damelaget til Moelven IL Håndball. Det var flere som ønsket å spille da det ble slutt på restriksjoner og smittevern, men de sto uten trener og nok spillere til å starte et lag - helt til Ragnhild Sæter takket ja til å være trener.

En fin gjeng

Latteren runget gjennom hallen og det var god stemning, da Ringsaker Blad kom innom på treningen til det nyoppstarta damelaget til Moelven tidligere denne uka.

– Vi har fått en veldig fin gjeng som er med for å spille her, forteller lagleder og biring Merete Jostad.

For i likhet med noen av de yngre lagene i klubben, har damelaget også valgt å samarbeide med håndballklubben til Biri. Det har gjort at de har fått samlet sammen nok spillere til å kunne både trene og spille håndballkamper.

Det var ikke bare takket være sammenslåing at Moelven kunne stille med et nytt damelag. De manglet en trener og det gjorde at flere ventet med å melde seg på for årets sesong. Men da Ragnhild Sæter takket ja til jobben, bestemte flere av nølerne seg for å bli med.

– Det er moro å starte opp igjen og at vi har fått med oss mange som ikke har spilt på flere år, forteller Ragnhild.

Selv har Sæter spilt håndball i mange år gjennom oppveksten og ungdomsåra, men hun la klisteret og ballen på hylla i noen år etter at hun ble mor. Hun er med på damelaget som spillende trener.

Bildeserie

For en håndballfest det ble i Moelv - se bildene her

Et fleksibelt lag

Da de fant ut at de ble et stort nok lag til å kunne stille på kamper meldte de seg opp i aktivitetsserien, som er for lagene i Innlandet som ikke ønsker å spille divisjonsspill, men som har lyst til å utfordre seg med noen kamper gjennom sesongen.

– At håndballkretsen har et slik tilbud er helt suverent, forteller Ragnhild og fortsetter:

– For det står ikke på motivasjonen eller innsatsen her, men det kan til tider være vanskelig å kombinere barn og turnusjobb med å selv være aktiv i håndball.

I høst har de vært rundt 17 spillere som har deltatt etter slik det passer i timeplanen til den enkelte. Det tenker lagleder Merete Jostad er en fordel.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på at det er greit å ikke være med de dagene det ikke passer. Noen forteller jo at dersom de hadde måtte forpliktet seg helt til et lag med kamper og treninger hadde barnas aktiviteter måtte blitt nedprioritert, men da ender de jo stort sett alltid opp med å prioritere barna framfor seg selv, forteller Jostad.

Tone Elise Askehagen fra Nes er en av de som har begynt å spille håndball igjen etter 12 års pause. Hun er ikke i tvil om at den beste treninga er med ball og klister.

– Nå har vi ikke hatt et tilbud om damelag på Nes på mange år, men jeg synes er det fint å begynne i aktivitetsserien etter noen års opphold, forteller hun.

To andre spillere som er med er mor og datter Birgit Solheim og Thea Brandsrud. De er enig i at det er høyt konkurranseinstinkt de imellom, men at det også er gøy å få spille sammen.

– Da jeg hørte det ble startet opp et nytt lag begynte jeg å bytte vakter og ordne med en gang slik at jeg fikk vært med, forteller Birgit som stortrives på håndballbanen.

Målet til neste sesong er å kunne spille i fjerde divisjon, men damene er enig i at det å begynne i aktivitetsserien er en god mulighet til å kunne bli bedre kjent og samkjørte som lag.