(GD): 22-åringen har vært savnet siden 19. mars. Et stort antall frivillige har vært med i letingen som ble avsluttet uten funn. Politiet avsluttet leteaksjonen etter et stort søk i området rundt Balbergkampen på Lillehammer. Der har store styrker lett i en vid sirkel rundt bilen til den savnede, som ble funnet parkert ved Balberg. Det har også vært lett mye i øvre ålsbygda og sentrum av Lillehammer, blant annet.

Denne uka, etter påske, ble telefonen hans funnet. Det var NRK som meldte om dette først.

– Det er den savnedes telefon og den ble funnet av tilfeldige forbipasserende, sier etterforskningsleder Ragnhild Ouren ved Lillehammer politistasjon til GD.

Undersøker hytteinnbrudd i Gausdal

Etterforskningslederen vil ikke si nøyaktig hvor telefonen ble funnet, men den ble funnet utendørs. Telefonen er foreløpig ikke åpnet, men er ifølge Ouren under sikring og skal undersøkes for å se om det er noe de kan bruke i etterforskningen.

Hun informerer også om at de etterforsker et innbrudd i en hytte i Gausdal med interesse med tanke på denne savnetsaken.

– Vi har konkret fulgt opp et tyveri fra en hytte i Gausdal, der det viste seg å være tatt ting som ikke var av særlig verdi. Det kan se ut som om en person har tatt seg inn for å få med seg gjenstander til å overleve ute.

De vet ikke om den savnede har noen forbindelse med innbruddet.

– Etterforsker med tanke om at han er i live

Ouren sier at de ikke vet hvor den savnede er, men etterforsker med tanke om at han er i live. Den savnedes foreldre er informert om funnet av telefonen og innbruddet, bekrefter Ouren.

– Vi aner ikke mer om hvor han kan befinne seg. Vi vil undersøke det stedet der telefonen ble funnet nærmere når det blir praktisk mulig med tanke på snø og is.

Områdene de etterforsker videre er ikke begrenset til Gausdal.

– Vi tar fortsatt imot tips og følger opp det vi tenker er nødvendig der. Hvis man oppdager sånne type tyverier som det i Gausdal, eller andre ting, så ta kontakt med oss, sier Ouren.

Dersom du har tips i denne saken. Ring politiet på 02800.