Fastlegekrisen – eller var det pasientkrisen?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg viser til den siste nyhetsutviklingen omkring Tingnes legesenter, fakkeltog, og artikler i Ringsaker Blad vedrørende fastlegekrisen, og Facebook-innlegg i kjølvannet av fakkeltoget med etterfølgende kommentar.
Jeg er så enig med «Bae på lørdag» 07.12.19. Det bør hete «pasientkrisen» ikke «fastlegekrisen.» Det er pasientene, til syvende og sist, dette vil ramme. Jeg uttalte meg ovenfor oppmøtet på Gjøvik tidligere i høst da det ble avholdt innspillsmøte til handlingsplanen for allmennlegetjenesten våren 2020. Jeg poengterte at legene vil klare seg, men pasientene vil bli de store taperne i denne krisen.

Det er dessverre ikke slik at bare Tingnes Legesenter har vanskeligheter med rekruttering eller å gjøre det attraktivt å bli værende slik arbeidssituasjon er i dag. Jeg, og andre leger i Ringsaker kommune, er bekymret for fastlegeordningen, og bekymret for at tiltakene fra politikerne kommer for sent. Jeg er også redd politikerne i kommunen vil vente for lenge på sentrale myndigheter- innen den tid kan situasjonen ha gått fra svært utfordrende til full krise. Hvem blir rammet da? Pasientene.

Jeg håper inderlig politikerne i kommunen ser behovet for å komme raskt på banen for å berge Tingnes Legesenter, og tar inn over seg bekymringene som er meddelt i brev tidligere i år fra 6 av 7 fastlegekontorer samt brev fra Tingnes Legesenter. Vi roper ikke ulv. Jeg frykter også en dominoeffekt dersom et legesenter faller. Hva slags effekter vil det ha på de andre legekontorene- de som allerede kjenner på det høye presset og krisen som har pågått for lenge.

Jeg kjenner flere fastleger som føler arbeidsmengden er for stor, listene er for lange- og ikke minst er det en rekke administrative oppgaver som stjeler mye av pasientrettet arbeid.

Etter formannskapets møte forrige uke håper jeg de folkevalgte vil se etter strakstiltak for Tingnes Legesenter, og ser nærmere på fastlegekrisen i utvikling, også her i kommunen Ringsaker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags