4.400 på Move dansefestival

Artikkelen er over 1 år gammel

Stortorget eksploderte i bevegelser og farger. Therese Slob gleder seg over at Move dansefestival ble en suksess.

DEL

(Hamar Dagblad) – Fantastisk! sa Ottestad-danser Anna Benedicte Andresen, som iført kroppsmaling av ThereseArt (Therese Enger Andersen), danset i den sosiale ringen på Stortorget under det store danseshowet lørdag.

Hun entret scenen iført bare maling, og ble overveldet av stemningen blant publikum og danserne.

– Man fikk et adrenalinkick bare av å være her. Selv om det var kaldt, så var de bare å kjøre på. Disse to minuttene skulle jeg klare, sa Andresen og smilte.

Den andre Move dansefestival i Hamar hadde over 30 punkter på programmet. Arrangementene strakk seg over en langhelg.

I den første festivalen kom det 3.000 publikummere. Årets festival tiltrakk seg 4.400.

– Vi er slitne i beina men glade i hjertet, sier primus motor Therese Slob fra PS: Dance, som har vært initiativtaker til festivalen.

– Det gikk over all forventning. En full helg for oss og for publikum. Det gledelige er at det kom mye folk på alt som foregikk.

– Denne helgen har vi virkelig fått vist fram bredden i dansen. Det har vært unge og gamle, amatører og profesjonelle, workshops, forestillinger og dansebattles. Og med over 30 prosent økning i antall publikummere sammenlignet med i fjor, så er vi superhappy. Det ble mer enn vi turte å håpe på, sier Slob.

– Hva nå?

– Vi skal lage et strammere opplegg. Vi som har dratt i gang dette er jo bare dansere, og ikke produsenter, men vi lærer hele tiden. Og læringskurven vår er heldigvis bratt.

– Det som er morsomt er responsen blant nyetablerte kunstnere, som kommer fra distriktet og som bruker festivalen til å vise seg fram. Her er det mye mer å hente, og vi har lyst til å gjøre Move til en enda større arena for dans og kunst. Kunstnerne har virkelig blitt et verdifullt tilskudd til festivalen vår, sier Slob.

Move Dansefestival arrangers av PS: Dance sammen med Hamar kommune, Stange kommune, Hedmark fylkeskommune, Teater Innlandet, Hamar kulturhus, SIB DanceLab, Stoppested Verden, Hamar kino, TILT, DansInn, Hamar Salsaklubb og Kunstbanken Hedmark Kunstsenter, med støtte fra Dansens Hus og Sparebankstiftelsen Hedmark.

Artikkeltags