Helge Lien Trio tjuvstarter AnJazz

INNVIER: Helge Lien får innvie flygelet på Hamar Teater. Han kommer til Hamar sammen med de to andre medlemmene i trioen 14. februar.

INNVIER: Helge Lien får innvie flygelet på Hamar Teater. Han kommer til Hamar sammen med de to andre medlemmene i trioen 14. februar. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Helge Lien Trio får lov å innvie flygelet på Hamar Teater i forbindelse med slippkonserten til AnJazz.

DEL

(Hamar Dagblad) 14. februar skal festivalen AnJazz slippe hele sitt program. I forbindelse med slippet blir det en stor konsert med Helge Lien Trio, i Hamar Teater.

To Wang-konserter

– Meningen var at Helge Lien skulle få innvie Bechstein-flygelet vårt i fjor. Det er jo han som har plukket ut det. Men så var det usikkert om vi klarte å få flygelet på plass i rett tid. Derfor tok ingen av oss sjansen på å booke Helge i kalenderen, forteller Inga-Live Kippersund i AnJazz-styret.

Men nå klaffet det for Lien og for AnJazz, som lager egen programslippkonsert med Lien.

Han kommer til Hamar med en spellemannominasjon for albumet «Guzuguzu» i bagasjen. Og med seg har Lien en ny bassist, Mats Eilertsen. Ellers medvirker Per Oddvar Johansen på trommer i den suksessrike jazztrioen.

Lien, som opprinnelig er fra Moelv, har spilt på AnJazz i flere konstellasjoner. Nå er det imidlertid et par år siden han gjestet Hamar-festivalen.

– Med Lien-konserten er vi i gang. Nå ruller det! Og vi har fått en fin start på opptakten til festivalen i mai. Det selges mye festivalpass, og vi har en konsert som allerede er utsolgt. Den med Stjernekamp-vinneren Adam Douglas i ombygde Festiviteten, opplyser Kippersund.

Foreløpig er det ikke sluppet så mange navn på artister som spiller på årets festival. Men, det er klart at Ellen Andrea Wang kommer. Både med egen trio, Ellen Andrea Wang Trio, og med trioen Gurls. To konserter med Wang, som har spilt med Sting, er blitt hyllet av The Guardian og som har flyttet til Ottestad.

– Gurls varmer forøvrig opp for Aha i Oslo Spektrum i helgen. Vi gleder oss veldig til at hun kommer til festivalen vår, to ganger, sier styreleder Alf B. Aschim.

Bestillingsverk

Ellers nevner AnJazz-styret at også i år skal barna få et godt festivaltilbud. Konseptet Jazzballong kjenner de fleste til. Og i år har komponisten og musikeren Karl Ivar Refseth fått ansvaret for å lage en interaktiv konsert for de minste. Han er bosatt i Berlin, men kommer opprinnelig fra Brøttum.

– Når vi som festival endelig skal ha et bestillingsverk, så gjør vi det for barn. Sånn er det med vår rare, lille festival, sier Kippersund og smiler.

Den 14. AnJazz- HamarJazzfestival arrangeres i år mellom 8. og12. mai.

Artikkeltags