For etter et kvarters kamp midtfjords utenfor Bangsberget i to-tiden natt til lørdag, lå mjøsørreten på 7340 gram og 82 centimenter endelig oppe i båten.

Johansens forrige rekord for mjøsørret var en fisk på 6360 gram. Den rekorden ble slått med god margin.

– Det var rått, og selv om jeg var alene, var det forholdsvis god stemning i skuta. Det å krysse grensa på sju kilo, det er ganske bra. Det blir ikke tatt mange sånne, sier Johansen til RB søndag.

– Galskap

Han forteller at han den siste tiden har tilbrakt mye tid ute i båten «Lille Rød». Den engelske setteren Batman er også med og fisker.

– Nå som vi har hatt så mye finvær, så har det vært galskap. Nå har jeg fiska 3 til 4 dager i uka. Jeg har jo en jobb som gjør at jeg kan tilpasse arbeidstida litt, sier Johansen.

– Når skjønte du at du hadde en sværing på kroken?

– Jeg skjønte det ganske fort. Når den fløy på, så var den oppe i overflata bak båten, svarer fotografen.

– Fantastisk god grillmat

Johansen forteller at fisken havner på middagsbordet.

– Den er litt stor, så den røyker vi nok. Vi får mye fisk, og det er fantastisk god grillmat, sier han.

– Så det blir mye fisk på grillen gjennom sommeren?

– Ja, det gjør det. Kjerringa er lei alt, humrer Johansen, og røper at følgende oppskrift er favoritten:

– For meg er det veldig enkelt, jeg gjør som muttern gjorde. Det er agurksalat, poteter, rømme og flatbrød. Fisken krydres med grasløk, pakkes inn i folie og grilles. Det er udiskutabelt det beste, sier 46-åringen.

Roser fiskermiljøet

Johansen mener mange tror at det å være gal etter å fiske, er en ensom opplevelse.

– Det er et innmari bra miljø med rause karer som deler erfaringer. Det arbeidet jeg for eksempel ser Erland Ryen driver med unge i Brumunddal og Omegn Sportsfiskerforening, er kjempebra. Furnesfjorden er et fiskeeldorado til midten av juli. Det kan virke som en ensom greie, men det er et fint miljø rundt, sier brumunddølen.

Og litt balsam for sjela, er det også.

– Jeg har sett både sola gå opp og ned mange ganger i sommer. Det er ute på Mjøsa mange ideer og tanker kommer, og hvor avgjørelser tas. På Mjøsa, og i fjellet på tur med hundene, avslutter den prisvinnende fotografen.