Det skriver Medier24 tirsdag.

Medienettstedet har snakket med fem politiske kommentatorer i fem mediehus, som alle trekker fram Trettebergstuen som den de tror etterfølger Abid Raja (V) i jobben som kultur- og likestillingsminister.

De fem er politisk redaktør Siv Sandvik i Adresseavisen, politisk kommentator Aslak Eriksrud i TV 2, politisk redaktør Skjalg Fjellheim i Nordlys, politisk redaktør Vidar Udjus i Fædrelandsvennen og politisk kommentator Hilde Øvrebekk i Stavanger Aftenblad.

– Hun er et ganske «bankers» navn om Ap skal ha den posten. Hun er en markant kulturpersonlighet, sier blant annet Eriksrud til M24.

Trettebergstuen har vært innvalgt på Stortinget fra Hedmark siden 2005 og mandag ble det klart at hun rykker inn for sin femte periode. Dersom hamarsingen eventuelt får en ministerpost, vil Ap-politiker Even Eriksen fra Trysil overta Trettebergstuens plass i stortingssalen.

I videoen under kan du høre hva 40-åringen selv sa om posten som kulturminister, da Ringsaker Blad spurte på valgkvelden:

Stortingsrepresentant Anette Trettebergstuen fra Hedmark Ap og Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen er godt fornøyd med å få inn det som ser ut til å bli tre Arbeiderparti-mandater fra Hedmark på Stortinget. Video: Thomas Strandby og Ingunn Klævahaugen