Flere vogntog og én personbil var natt til onsdag involvert i en trafikkulykke på E6 ved Strandlykkja i Stange.

Overfor Ringsaker Blad onsdag morgen sier politiets oppdragsleder, Thomas Berg, at politiet fortsatt jobber med å nøste i hendelsesforløpet. Men det er en formening om at ett vogntog først skal ha truffet en personbil, som sto stille i vegbanen eller på vegskulderen. Deretter skal ett andre vogntog ha kjørt inn i det første, og så skal ytterligere to vogntog ha smelt inn i kaoset av kjøretøy.

– Det er det vi tror har skjedd fram til vi har avhørt alle partene og fått full oversikt, sier oppdragslederen.

På Twitter skriver politiet at føreren av personbilen, en mann fra Gudbrandsdalen, skal ha forklart at han i forbindelse med forbikjøring av en tungbil fikk skrens og havnet inn i autovernet. Om personbilen umiddelbart etter dette ble truffet av det første vogntoget eller om det gikk ei tid, er foreløpig noe uklart, beskriver Berg.

Det er også uklart om føreren av personbilen var på stedet, eller ikke, da det første vogntoget traff bilen. Ifølge oppdragslederen er politiets oppfatning at vedkommende i hvert fall ikke var på stedet da nødetatene kom fram.

Politiet nådde etter hvert personbilføreren på telefon og har vært på vedkommendes bopel i Gudbrandsdalen, dit bilføreren hadde kommet seg, for en prat. Personen har fått førerkortet beslaglagt og politiet har opprettet sak.

– Hva forklarer vedkommende om at han forlot stedet?

– Han har forklart at han fikk sjokk, og derfor ikke har reagert adekvat og varslet nødetatene, svarer Berg.

Det skal ifølge oppdragslederen ha vært vanskelige kjøreforhold på stedet natt til onsdag.

En av vogntogsjåførene ble fraktet til legevakt etter hendelsen. To av tungbilene måtte berges. Nødetatene fikk melding om trafikkulykken på E6 klokken 01.03 natt til onsdag.